Palma de Mallorca’da 8 Sosyal Konuttan Oluşan Proje

Carles G. Oliver, Xim Moyá, Antonio Martín, Alfonso Reina, Miguel Nevado tarafından tasarlanan 8 sosyal konuttan oluşan proje Palma de Mallorca’da bulunuyor.

Proje, termal ataleti mümkün olduğunca aktif hale getirmek ve yazın pasif soğutma sağlamak için konut projelerinde düşük karbon ayak izine sahip ağır bir muhafaza ile sıkıştırma yapılarının kullanılmasının uygulanabilirliğini kanıtlıyor. Bu mekanizma deniz meltemi ve çapraz havalandırma ile tamamlanıyor.

Program, yapı, inşaat ve konfor, hem yapı hem de kabuk için kullanılan adalardan – marés – kumtaşı gibi kullanılan malzemelerin mekanik niteliklerinden ve kapasitelerinden ortaya çıkan bütünleyici bir stratejiyle ele alınıyor. Bu kumtaşları Palma’dan çıkarılan yerel bir endüstrileşmiş malzeme ve kullanımıyla karbon ayak izini azaltmak hedeflenmiş.

Ayrıca bu taş, adanın peyzajında ​​ve kültürel mirasında, hem yöresel hem de kurumsal mimaride mevcut. Şu anda faaliyette olan sadece bir düzine taş ocağı var ve bu taşın kullanımı desteklenmezse kapanma tehlikesiyle karşı karşıyalar.

Zemin kotunda, genişliği 295 cm olan beşik tonozlar, yatay gerilimi temele aktaran 40×80 cm’lik kıskaç desteklere oturuyor. Bu destekler arasında kalan boş alanlar mutfak, kiler, depo, pencereler ve girişi oluşturuyor. Birinci katta, kullanılan destekler 20×80 cm’e düşürülerek çelik kafes kirişlerden oluşan hafif bir strüktür oluşturulmuş.

Geri kazanılmış masif ahşaplar levhalar ve şantiyeye 11 km uzaklıktaki Cala Estancia’dan gelen endemik bir bitki türü olan kurutulmuş posidonialar da yalıtımda kullanışmış. Böylece yerel malzeme kullanımının önemi vurgulanmış.

Ana konut tipinde çekirdekte yer alan banyolar ve çevrelerindeki sirkülasyonu organize ediyor. Yatak odası bölmeleri, gelecekte kullanıcının farklı düzenlemelerine izin vermek için ahşaptan oluşuyor. Eğimli çatı, tıpkı çatı çevresi boyunca olduğu gibi, yenilebilir enerji ile üretilmiş geleneksel Arap seramiğinden meydana geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın