Özlenen Normaller

Mimarlık tarihini ve kültürünü eğlenceli illüstrasyonlara ve ürünlere dönüştürmek motivasyonuyla 2019’da kurulan edcraftstudio bu yıl bütün dünyayı etkileyen pandemi sürecinde özlediğimiz mekanlarda yapmayı özlediklerimizi çizimlerine yansıttı.

Her yıl aralık ayında özel bir tema çerçevesinde illüstrasyonlar üreten ve bunları takvime dönüştüren edcraftstudio, geçtiğimiz yıllarda modern mimarlık tarihinin ünlü mimarlarını ve ünlü binaların sevimli canavar hallerini çizerek seri illüstrasyonlar üretmişti.

Bu sene ise 2020’nin başından beri tüm hayatımızı etkileyen pandemi sürecinde yapmayı özlediğimiz şeylerden, gitmeyi özlediğimiz mekanlardan ilhamla Özlenen Normaller serisini ortaya çıkardı.

edcraftstudio Özlenen Normaller’i şöyle özetliyor :

Kalabalıklar içinde maskesiz, virüssüz, mikropsuz rahatça yürümek… Tiyatroya, konsere, festivale gitmek… Okula gitmek… Sevdiklerimize sarılmak, alelade bir şekilde bir kafeye oturup çay kahve içmek…

2020 gündelik normal hayatımızı özlemekle geçti. Gündelik hayatımızda dikkat etmediğimiz mekanların, olayların ve detayların ne kadar vazgeçilemez olduğunu anladık. Yeni normallere alışamadık.

“Özlenen Normaller” ilhamını gündelik hayattan, sıradanlıktan alıyor. Sıradan olanın ulaşılamaz olduğu 2020 yılına kalp ısıtan illüstrasyonlarla bir not düşüyor. İlham gündelik hayat olunca illüstrasyonlar da detaylarla dopdolu ve rengarenk.

edcraftstudio’yu instagramda takip edebilirsiniz: @edcraftstudio

Etiketler

Bir yanıt yazın