Özgün Ayrıntıları Korunarak Restore Edilen İspanyol Konukevi

Madrid merkezli ofis Lucas y Hernández-gil, İspanya'nın Tierra de Barros bölgesinde yer alan küçük Villalba de Los Barros kasabasındaki kırsal bir misafirhaneyi restore etti.

Yeni müdahale, hassas bir yaklaşımla 18. yüzyıl binasının orijinal mimarisine saygı gösteriyor. Proje, mekanın orijinal özelliklerini vurgulamak için otantik bir malzeme paleti kullanırken eş zamanlı olarak çağdaş yaşamın yeni gereksinimlerini karşılaması için uyumlu hale getirmiş.

İki katlı konuk evi, zemin katı seviyesinde üç taşıyıcı duvar bölmesi ve kubbeli tavanları olan tipik bir yapıya sahip. Bina bir tarafta giriş meydanına, diğer tarafta küçük bir bahçeye açılıyor. Bu seviyede koridor, oturma odası, mutfak, yemek odası ve bahçe bulunuyor. Orijinal alanlar mimar tarafından iyileştirilmiş ve ayrıca görsel bir bağlantı oluşturmak ve mekanlara daha fazla canlılık kazandırmak için avluya ve odalar arasına yeni açıklıklar oluşturulmuş. Duvarlarda çiğ kireç harcı, tonozlarda ise kireç badana kullanılmış.

Orijinal kil döşeme kaybolmuş, ancak mimar el işi yeni parçalar yapan yerel çömlekçilere yaklaşmış. Eski dokuya benzer şekilde, yalnızca köşegen ve düzensiz tasarım, zemini çağdaş bir yapı olarak ayırt etmeyi mümkün kılmış. Bahçede ayrıca sıcak yaz günlerinde serinlemek için inşa edilmiş olan küçük havuzun kenarlarında da tuğla kullanılmış.

Daha önce depo alanı olarak kullanılan üst kat yatak odalarına dönüştürülmüş. Bu kat neredeyse tamamen yeniden düzenlenmiş, evin atmosferini ve eşsiz karakterini ölçek, kaplama ve mobilya bakımından korumak amaçlanmış. Kırsal konuk evinde 4 yatak odası ve üç banyo, koridor, oturma odası, mutfak, yemek odası, bahçe ve kiler bulunuyor. Yerel mimarinin mantığını izleyerek, hem malzemelerin hem de havalandırma sistemlerinin kullanımında sürdürülebilirliğe ilişkin özel özen gösterilmiş ve konforu sağlamak için modern olanaklarla donatılmış.

 

Etiketler

Bir cevap yazın