Oyun Oynamak, Spor Yapmak veya Keyifli Bir Mola Vermek için Tasarlanmış Bir Kentsel Alan

JAJA Architects, Danimarka'nın Aalborg kentinde eski bir yükleme alanının bulunduğu yere yeni bir kentsel alan tasarladı.

Gigantium Urban Space olarak adlandırılan projenin amacı, Aalborg’un en büyük spor ve kültür merkezi olan Gigantium’daki spor ve kültür yaşamının dış mekana taşındığı bir kentsel alan oluşturmak olmuş.

Koyunların otladığı yeşil bir alanın ve yerel bir bisiklet yolunun önünde tasarlanan yeni kırmızı zeminli meydan çevresindeki alanla büyük bir kontrast oluşturacak şekilde inşa edilmiş

Kırmızı zemin, ziyaretçileri kentsel alana yönlendirerek onları burada zaman geçirmeye veya oynamaya davet etmek üzere seçilmiş. Zemindeki şekillerle, ön avlu eğlenceli beyaz çizgilerle birlikte farklı bölümlere ayırılmış.

Danimarkalı tasarım stüdyosu Rama Studio tarafından farklı yaratıcı oyun türleri için tasarlanan canlı grafiklerle alana hayat verilmiş. Basit beyaz çizgilerle çizilen dairelerin, çizgiler, harfler ve gülen yüzlerin eğitim unsurları, yön bulma ve dinamik süslemeler olarak işlev görmesi amaçlanmış.

Yeni kentsel alan, Aalborg Belediyesi’nin ulaşım ve kentsel gelişim arasında daha fazla uyum yaratan yeni, çevre dostu bir otobüs bağlantısı olan Plusbus (metrobüs) programının bir parçası olarak hayata geçirilmiş. Projenin bir amacı da yolcuları spor merkezine davet eden heyecan verici bir durak yaratarak Gigantium’u bir PlusBus (metrobüs) durağı olarak vurgulamak olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın