Overview Timelapse: How We Change the Earth

Dünya'nın çarpıcı uydu görüntülerini içeren 2016 tarihli "Overview" kitabının devamı olan "Overview Timelapse: How We Change the Earth", insanların kentsel gelişim, iklim değişikliği ve ormanları yok ederek gezegen üzerinde yarattığı değişimi eleştirel bir şekilde ele alıyor.

Tanıtım metni:

Overview Timelapse dünyadaki değişimin fotoğrafik bir incelemesi. Bu dönüşümü her zamankinden daha hızlı harekete geçiren insan yapımı faaliyetler nedeniyle belirtiler artık tüm gezegende görülebilir durumda. Büyüyen şehirler ve onlarca yıllık ormansızlaşmanın yarattığı desenlerin olduğu 250’den fazla yeni, büyüleyici görüntü ile bu kitap, Dünya üzerinde yaşamdan daha büyük ölçekte yeni bir değişim perspektifi sunuyor.

Değişim, Dünya’nın en önemli ve en etkili sabiti. 1.000 yıldır meydana gelen jeolojik değişikliklerden, uygarlığın büyümesine, ısınan bir iklimin şiddetlendirdiği yoğun (ve giderek yaygınlaşan) hava olaylarına kadar, gezegen sürekli olarak akış halinde. Çeşitli zaman dilimlerinde (günler, aylar ve yıllar) görüntülenen alanlarla birlikte, Dünya üzerindeki insan etkisinin ölçeği ve kapsamı gibi değişiklikler daha da belirgin hale geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın