Ottomare Suites Projesi Avrupa’nın En İyileri Arasına Girdi!

Mimarlar-Workshop bünyesinde projelendirilen ve Ottoman Gayrimenkul Yatırımları İnş.ve Tic. AŞ’nin yatırımıyla hayata geçirilen Zeytinburnu’ndaki konut ve otel projesi Ottomare Suites, 2011 European Property Awards’da finale kaldı.

European Property Awards adıyla 17 yıldır düzenlenen yarışmada, Mimarlar-Workshop tarafından projelendiren Ottomare Suites projesi “Mimarlık-Çoklu Konut” kategorisinde rakiplerini geride bırakarak, 12 projeyle birlikte finale kaldı.

Ottoman Gayrimenkul AŞ’nin 2007 yılında dört yerli ve uluslararası mimarlık ofisini davet ederek gerçekleştirdiği bir yarışma sonucunda Mimarlar-Workshop’un hazırladığı konsept birinci seçilmiş ve proje geliştirilerek inşasına başlanmıştır. 13.550 metrekare arsa üzerine inşa edilmekte olan Ottomare Suites, 80 farklı ünite tipolojisinden ve 346 apart üniteden oluşuyor. Ottomare Suites arazinin teraslandırılmasıyla elde edilen 12.500 metrekarelik peyzajı, 2.700 metrekarelik sosyal alanı, tüm üniteler için önerilen canlı bitki örtüsüne sahip kat bahçeleriyle ve tüm konut birimlerinin deniz manzarasına açılan dizaynı ile özel bir proje olarak bölgenin değişen yüzünü yansıtıyor.

Google ve Bloomberg Televizyonu’nun ortaklığında gerçekleşen ve gayrimenkul sektöründe kolektif bilgisi ile saygın bir yere sahip olan Property Awards’ın jüri üyeleri arasında; Google İngiltere Başkanı James Bacon, İngiliz Gayrimenkul Federasyonu CEO’su Peter Bolton King, Kraliyet Mühendisler Odası Birliği Başkanı David Dalby ve Royal Bank of Scotland’dan Mike McNamara bulunuyor.

Mimarlar-Workshop Hakkında
Mimarlar-Workshop, Y. Mimar Mehpare Evrenol ve Y. Müh. Mimar Alp Evrenol’un yürütücülüğünde 40 kişilik ekibiyle “atölye” projeler üreten bir mimarlık ofisidir.

Mimarlar –Workshop’ın 2010-2011 yıllarında başlanan güncel projeleri arasında, Acıbadem Akasya, Ottomare Suites, Antepia Gaziantep Yerleşkesi, Bosphorus City Yerleşkesi, İstanbul Saraylar Yerleşkesi, Bursa Modern Yerleşkesi, Kelebekia Yerleşkesi bulunmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın