Otel Yatırımları Nereye Gidiyor?

Mehmet Önkal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "Otel Yatırımları" oturumunda turizm sektörünün geleceğine paralel olarak, otel sektörünün geleceği, yeni trendler ve kentsel mekan içerisinde otel seçim kriterleri tartışıldı.

Konuşmacılardan Güniz Çelen, sunumuna turizm sektörüne oranla gayrimenkul sektöründeki büyümenin hızına dikkat çekerek başladı. Kentsel mekanda konaklama tesislerinin nasıl iz bıraktığına dair bilgiler veren çelen, bugün İstanbuldaki otellerin büyük bir oranının halen Avrupa yakasında bulunduğunu, yeni alanlarda gelişen yatırımların ise mutlaka konut ve ticaret alanları ile desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca parsel boyutu, yangın yönetmeliği gibi sorunlar sonucu büyük projelerdense butik projelere yöneldiklerini belirtti.

Otel yatırımlarının kenti nasıl şekillendirdiğine yönelik bir diğer cevap ise Atilla Öztürk’ten geldi. Öztürk yeni gelişim alanlarına mı yoksa dönüşüm alanlarına mı yatırım yapılması konusunda kararsız olduğunu fakat yatırımcının kent merkezinde bulunan dönüşüm alanlarından daha karlı çıktığını söyledi.

Yeni Otel Yapacaklar Dikkat

Oturumun diğer aşamasında yeni bir yatırımın başarısının şartları konuşuldu. Güniz Çelen yeni otel yatırımcılarını özellikle işletmecilerinin her dediğini yapmamaları konusunda uyarırken, Mike Collini özellikle İstanbul gibi Avrupa’nın en dinamik şehrinde bir otel yatırımın doğru bir marka ile, doğru yerde, doğru segmentler ile inşa edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Oturum izleyicilerin sorularının ardından sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın