Otel yapmak isteyene arazi Başkan Ada’dan

Uşak'ta 73 kilometre uzunluğuyla dünyanın ikinci büyük kanyonları olan Ulubey'i turizme açmak için yatırımcılara çağrıda bulunan Belediye Başkanı, "Tesis açmak isteyene ücretsiz arsa tahsisi yapacağız" dedi.

ABD’deki Grand Kanyonu’nun ardından dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Uşak’ın Ulubey ilçesindeki doğa harikası kanyon, otel yapacak yatırımcıları bekliyor. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, en büyük ideallerinden birisinin bu alana yatırımların yapılması olduğunu belirterek, bu sayede turizm gelirlerinin artıp, işsizlik sorununa çözüm bulunacağını kaydetti.

KAMP MERKEZİ
Ulubey kanyonlarının ön plana çıkması için yıllardır bir dizi çalışma yapıldığını söyleyen Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, bölgenin turizm açısından istenen seviyeye bir türlü gelemediğini dile getirdi. Bölgedeki yatırım sahasına otel yapmak isteyenlere destek vereceğini söyleyen Ada, “Araziyi yok denecek paraya tahsis edebiliriz. Yani yasal zorunluluk nedeniyle bedava gibi sembolik bir ücret. Yeter ki buraya birileri otel yapsın. Bölge turizmi canlanıp, işsizlik sorunu çözülür” dedi.

Milli parka dönüştürülmesi beklenen Ulubey kanyonlarında turizmi canlandırmak için yıllardır verilen mücadeleden sonuç alınamayınca yatırımcıya yeni bir teşvik yolu açılıyor. Uşak Valiliği’nin başlattığı tanıtım yılı kapsamında kanyonlara daha çok ilgi duyulması hedefleniyor. 73 kilometre uzunluğuyla dünyada ikinci büyük kanyon olma özelliği taşıyan sahada balon ve tek kişilik uçak turizmi yapılması kısa vadedeki planlar arasında yer alıyor. Balon seferi için ilgili firmalarla görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, bu sayede kanyonlara ilginin artacağını ifade etti.

Kanyonların kamp merkezi olarak da kullanılabileceğine dikkat çeken Ada, bölgede arkeolojik kazıların yapılmasıyla farklı medeniyetlerin de ortaya çıkacağını öne sürdü. Başkan Ada, daha önce belediye başkanlarının da gayretlerine rağmen hiçbir turizm yatırımcısının ilçeye gelmediğini belirterek, “Türkiye’nin en büyük doğa harikalarından birini elimizde tutuyoruz. Bu bölge boş kalmasın. Turizm yatırımcılarının otel yapmasıyla turistlerin ilgisini çekebiliriz” dedi.

Bölgede 20 bin metrekarelik yatırım sahası bulunduğu belirten Başkan Ali Rıza Ada, turizmcilere sembolik bedelle arsa tahsisi yapılabileceğini müjdeledi şöyle konuştu: “İlçede büyük bir işsizlik var. Ayrıca turizmin gelişmesi için konaklama tesisinin bulunması şart. Yatırım için saha oluşturduk. Fakat ilgi duyan çıkmadı. Biz buraya yatırım yapmak isteyenlere arazileri sembolik rakamlarla satabiliriz. Yatırımcıya metrekaresini 1 TL’den yer temin edebiliriz. Kanyonlar sadece festival döneminde hatırlıyor. Dünya Ulubey Kanyonları’nı yeterince bilmiyor. Daha önceki belediye başkanları da kanyonları dünya çapında tanıtmak için çok uğraştı. İngilizce afiş ve broşür gibi tanıtım faaliyetleri yaptık. Fakat bunlar sadece küçük bir kesime ulaştı. Hedefimiz dünyanın burayı tanıması ve tur operatörlerinin yılın 12 ayı kanyonlara turist taşıması.”

KİRLİLİĞE ÇÖZÜM
Dokuzsele çayının kanyonlardan geçtiğini ifade eden Ada, “Kirlilikten dolayı burada kötü kokular oluştu. Zaman içinde bir dizi çalışma yapıldı. Bir nebze de olsa koku azaldı. Fakat tamamen geçtiğini söylemek mümkün değil. Bu konudaki çalışmalar artırılmalı ve koku hiç olmamalı. Aksi halde burası insanı çeken değil, iten bir merkez olur” dedi.

Çakacak: Hak ettiği değeri kazanmalı
Ulubey kanyonlarının kendi kulvarında ikinci büyük olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, 2011 tanıtım yılı kapsamında bölgeye turizm yatırımcısı çekmek için uğraştıklarını ifade etti. Valilik olarak Türkiye’nin her bölgesinde hizmet veren yatırımcılara ulaştıklarını kaydeden Çakacak, “Banaz Hamamboğazı ve Ulubey kanyonlarının otel yatırımına ihtiyaç duyduğunu anlatıyoruz. Bu çalışmalarla kanyonların zaman içinde hak edeceği yeri bulacağını düşünüyorum” dedi.

NELER YAPILACAK?
– Balon turizmi
– Sembolik ücretle arazi tahsisi
– Tek kişilik uçak turları
– Sosyal ve kültürel tesisler
– Kanyonlar kamp merkezi olacak
– Bölgenin genç nüfusuna istihdam alanı açılacak

Etiketler

Bir yanıt yazın