Otel sahiplerine soruşturma açıldı

Enkazından 40 kişinin cansız bedeninin çıkartıldığı Bayram ve Aslan otellerinin sahiplerine 'birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan' soruşturma açıldı. Soruşturma yıkılan diğer binaları da kapsıyor.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, depremde yıkılan Aslan ve Bayram otellerinin sahipleri hakkında “Birden çok kişinin ölümüne ve yaralanması sebebiyet vermek” suçundan soruşturma başlattıklarını bildirdi. 9 kasımda meydana gelen, 5.6 şiddetindeki depremde otellerin enkazı altında kalan 40 kişi ölmüş, 30 kişi de yaralanmıştı.

Başsavcı Güler, “Soruşturmayı yıkılan 25 bina için yapıyoruz. Ancak öncelikle ölümlerin yaşandığı iki otelin enkazında cumhuriyet savcısı nezaretinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün uzman ekipleriyle bugün itibariyle ‘karot’ adı verilen cihazlarla beton numuneleri almaya başladık. Buradaki kurumlardan yapılacak ön incelemenin ardından bu numuneleri detaylı bir incelemenin ardında rapor hazırlanması için Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) ilgili birimlerine göndereceğiz” dedi.

Diğer binalar da inceleniyor

Başsavcı Güler, iki otelin ardından yıkılan diğer 23 binadan da yine uzmanlarla numune almaya başlayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “Yıkılan iki otelin dışında diğer binalarda kimsenin olmadığı ve ölümlerin yaşanmadığı ifade ediliyor. Ancak yarın enkazlar kaldırılığında bir ceset çıkma ihtimaline karşı, savcılık olarak tedbirimizi önceden alarak o binalardan da aynı numuneleri alacağız. O binalarla da ilgili soruşturma başlatacağız. Soruşturma kapsamında kentte yıkılan oteller ve binalarla ilgili Van Belediyesi’nden inşaat ve yapı ruhsatları dosyasını isteyeceğiz. İlgili kurumlardan gelecek raporlar ve evraklar neticesinde soruşturmamıza yön vermiş olacağız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın