Oslo’nun Yeni Yönetim Merkezi Nasıl Görünecek?

Norveç'in başkenti Oslo'nun yeni idari merkez bölgesi için açılan yarışmada seçilen 6 mimarlık ofisi önerilerini açıkladı.

İçlerinde Snøhetta, BIG ve MVRDV gibi uluslararası tanınırlığı olan grupların da bulunduğu 6 mimarlık ofisi, kentsel politikalar ve kamu katılımı konusunda potansiyel çözümler belirlemeleri için geçtiğimiz Aralık ayında 24 katılımcı arasından seçilmişti. 

İşte, mimarlık ofislerinin kentin idari bölgesi için önerileri:

Bjarke Ingels Group (BIG)

Danimarkalı mimarlık ofisi BIG, arazideki mevcut tarihi yapılara yeni bir düzenleme getirerek, topografik bir kent parkı öneriyor. Tasarım şeması bir tanesi  105 metre yükselen 3 kule içeriyor.

MVRDV

Hollandalı mimarlık ofisi MVRDV araziyi, sınırlarda yerleştirilen ofis yapılarından oluşan bir halkayla çevrelemeyi planlıyor. Tüm bu yapılanmanın üstünde ise Oslo manzarası sunan ve kentlinin kullanabileceği bir çatı bahçesi öneriyor.

Snøhetta

Norveçli grup Snøhetta zemin seviyesini kamuya açtığı projesinde Oslo hükümetinin konumunu sağlamlaştırmak için 3 kule öneriyor. Tasarım şeması mevcut araziyi yeniden düzenlemenin yanı sıra daha iyi sirkülasyon ağları tanımlıyor.

Asplan Viak

Bir diğer Norveçli ofis Asplan Viak arazinin çevresindeki kentsel dokuyu ezmeyen planlarında bir dizi kule öneriyor. Ayrıca yüksek katlı yapıların önlerindeki alanların kent bahçelerine entegre edilmesi planlanıyor.

LPO

LPO, içerisinde büyük bir hükümet parkı ve anıt önerdiği projesini, 2011 yılında Norveç saldırısında hayatını kaybedenlere adıyor. Tasarım şeması farklı bakanlıkları barındıracak şekilde farklı yüksekliklerde kuleler içeriyor.

White

White’ın önerisi çalışanlar, ziyaretçiler ve halka hizmet edecek farklı aktivitelerin bir arada bulunduğu kompleksler içeriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın