Oslo’nun Yeni Ulusal Sanat, Mimarlık ve Tasarım Müzesi’nin Açılış Tarihi Belli Oldu

Kleihues + Schuwerk tarafından tasarlanan, Oslo Ulusal Sanat, Mimarlık ve Tasarım Müzesi (Nasjonalmuseet)’nin açılış tarihi belli oldu.

54.600 metrekarelik alanıyla İskandinav ülkelerindeki en büyük sanat müzesi 11 Haziran 2022’de Oslo’da açılacak. Müzede, eski ve modern sanat, çağdaş sanat, mimar ve tasarım tek bir çatı altında ve tamamen yeni şekillerde deneyimlenecek.

Oslo’nun tarihi Vestbanen Limanı’nda yer alan müzenin projesi yaklaşık 10 yıl önce açılan bir yarışmayla elde edilmişti.

Ana girişin önündeki müze meydanı, açık hava restoranı, oturma alanları ve etkinlikleriyle canlı bir kamusal mekan ve toplantı alanı olacak.

Oslo’nun Rådhusplassen (belediye meydanı) üzerinde merkezi bir konuma sahip müzenin çatı terasından Aker Brygge ve fiyortun muhteşem manzarası izlenebilecek.

Müzenin ilk iki katının Norveç arduvaz taşı kaplı cephesi, 2019’da kapatılan ve şu anda Snohetta liderliğinde kavramsal bir çalışmadan geçen, 19. yüzyıldan kalma tuğla ve kumtaşı yapı ile uyum içinde.

İki katın üzerine oturan The Light Hall, yarı saydam cephesiyle binanın en dikkat çeken kısmı. Salon, 2.400 metrekarelik alanı ile Norveç’te daha önce hiç görülmemiş muhteşem bir sergi mekanı olacak.

Orijinal olarak Alabaster kullanılarak tasarlanan The Light Hall’un cephesi bunun bu tür bir yapı için uygun olmadığı anlaşılması üzerine mimarlık ofisi ile iş birliği içinde farklı bir malzeme seçimine gidilmiş. Cepheye ayırt edici bir karakter kazandırmak için Alabaster ile aynı yarı saydam etkiye sahip başka bir malzeme tercih edilmiş. Salon’un dış duvarları, iki cam levha arasında ince bir mermer tabakası olan bir malzemeden yapılmış.

Tabelalar, yönlendirmeler, müzenin görsel kimliğinin bir parçası olarak tasarlanmış ve müze içindeki diğer tabelarla bağlantılı. Logo, Ulusal Müze koleksiyonundaki sanat eserlerinden ilhamla Metric Design tarafından tasarlanmış.

Müze aynı zamanda sera gazı emisyonlarını %50 azaltacak bir tasarının parçası.

Etiketler

Bir yanıt yazın