Oscar Niemeyer Ankara’ya geliyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ülkelerin mimarlık kültürünü paylaşmak üzere, her yıl uluslararası sergiler düzenliyor, bu yıl aralık ayında 105. yaşını dolduracak olan dünyaca ünlü modernist mimar, Oscar Niemeyer sergisini Ankara'ya taşıyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, modern mimarinin temsilcisi ve bir dünya tasarımcısı olan Oscar Niemeyer’in sergisini Ankara’ya getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Rio de Janeiro doğumlu olan Niemeyer, Amerika’nın en doğu ucundan Ortadoğu’ya kadar tasarımlar yapmıştır. Ünlü mimarın, Brezilya’nın başkentindeki tasarımlarının Unesco Dünya mirasları listesinde yer alması ününe ün katar. Birçok uluslararası ödüllü tasarımda imzası bulunan Niemeyer Sergisi’ne yoğun ilgi bekleniyor.

Brezilya’dan Ankara’ya Modern Bir Köprü Kuruluyor

Eğri formların peşine düşmüş bir yaşamı, modern mimarinin temsilcisini, Oscar Niemeyer’i Ankara’ya taşıyacak olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi sergiye ilişkin çalışmaları aktardı. Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, yaptığı açıklamada, Brezilya kültürünü tanıtmak ve ünlü Brezilyalı mimar, Oscar Niemeyer’in çalışmalarından oluşacak sergi için Brezilya Büyükelçiliği ile görüştüklerini belirterek, Brezilya Büyükelçiliğiyle birlikte Aralık ayında, Brezilya mimarlık kültürü başta olmak üzere, sergi, söyleşiler film gösterimleri düzenleyeceklerini ifade etti. Candan ” Ankara’nın aynı zamanda kültür ve sanatın başkenti olması için, uluslararası etkinlik ve forumlar düzenlemekteyiz. Önceki yıllarda, Mimarlığın Sosyal Forumu, ARCHILD kongreleri düzenledik, Almanya, Finlandiya, Japonya’dan sergiler getirdik” dedi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkentin kültür ve sanat alanında gelişimine mimarlık kültürünü toplumla buluşturarak katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın