Örümcek Ağından İlham Almış Bir Ev

Japonya’nın Fukuyama kentinde sekizgen şeklinde inşa edilmiş bu aile evi, örümcek ağı şeklindeki çatı katıyla eklembacaklıların dünyasından ilham alınarak tasarlanmış.

Japon ofis UID Architects tarafından dört kişilik bir aile için inşa edilen 77 m²’lik proje tamamen sıcak tonlu ahşapla kaplanmış konforlu ve ferah bir yaşam atmosferi sağlamak için heykelsi ve sıra dışı mimari özelliklere başvurarak tamamlanmış.

Sekiz kenarında 45 derecelik açılarla eğimli örümcek ağı benzeri çatının tepe noktasında tasarlanan bir çatı penceresiyle evin doğal ışık alması sağlanmış.

Çatının altında karşıt köşelere dağılmış dört kutulu hacim mutfak/yemek/aile alanının şekillendiği merkezde doğrusal bir açıklık oluşturacak şekilde tasarlanmış. Mekansal formların bu değişimi, bir yandan mahremiyet sağlarken diğer yandan evin içinde dolaşırken ilginç görsel bağlantılar oluşturmaya yardımcı olmuş.

Mimarlar kutulu yapıları tanımlanmış işlevler vermeden organize ederek, ailenin bu odaları zaman içinde uygun gördükleri şekilde kullanmalarına izin verecek şekilde planlamış.

Ekip, kullanımdaki bu değişkenliği vurgulayarak, örümcek ağı şeklindeki evin birçok köşesine kavisli kenarlar yerleştirmiş ve ahşap zemin üzerinde minimal mobilya ve dekorasyona yer vermiş.

Öne çıkan dekorasyon detayları; saksı bitkileri, kireç rengi bir minder ve ailenin birlikte zaman geçirebileceği yükseltilmiş platformu süsleyen gri bir halı şeklinde sıralanmış.

Son bir dokunuş olarak, yemek masası çatı penceresinin hemen altına yerleştirilerek ev sakinlerinin gün içerisinde hoş bir doğal ışık altında yemeklerini yemeleri sağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın