Ormanlık Alanda Çelik Çatılı Ahşap Konut

Valbæk Brørup Architects Danimarka'da, silindir formunda tonoz şeklinde çelik çatısı olan ahşap bir yazlık ev tasarladı.

Konut, Kattegat’ın deniz kıyısına 200 metre mesafede bir ormanlık alanda yer alıyor. İç mekanın tamamı çam ağacından oluşturulmuş, diğer alanlar ise belirgin bir ritim oluşturan sekiz adet kavisli çelik destekle karakterize edilmiş.

Ofis evi, ormanın sesini, kokusunu ve havasını getiren geleneksel ahşap kulübe tarzında inşa etmiş. Tüp şeklindeki konut, bir ucundan diğer ucuna uzanarak manzaralar sunan büyük pencerelerle tamamlanmış. Bu açıklıklar dışarıdaki manzarayı içeriye davet ederken, gün ışığının ve rüzgarın evin içinde süzülmesine olanak sağlamış.

Çam ağacından oluşturulmuş tüm iç mekan, hiçbir şeyin beyaz olmadığı ve ahşap tonlarının hakim olduğu geleneksel kulübe atmosferini yakalamış. Bu tonlar, koyu mavi bir mutfak, koridordaki bordo dolaplar ve okra renginde banyo karoları ile tamamlanmış.

Yazlık konutta üç yatak odası ve açık havada yıkanma olanaklarına sahip bir banyo bulunuyor. Oturma alanı tonoz çatı ve ağaç ve gökyüzü manzaralı yüksek bir tavan ile tanımlanmış.

Konutun güney ucunda ormanın en üst noktasına bakan büyük pencere, kuzey ucunda ise yatak odaları ve banyo yer alıyor. Asma kat barındıran ebeveyn yatak odası, ormana bakan tam boy penceresiyle evin en kuzey ucunda bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın