Ormanın İçine Gizlice Yerleşen Ev

Ormanın İçine Gizlice Yerleşen Ev

Aviv Evi, Meksika’nın Tulum kentinde yer alan kişiye özel bir ev. Plaja ve kristal renkli cenote*lere kısa bir mesafede yer alan ev, iç ve dış mekanı bir araya getirip zengin ve huzurlu bir mekan ortaya çıkarırken ormanın içine gizli bir şekilde yerleşiyor.

İki paralel hacimden oluşan evde toplam 4 adet banyolu yatak odası, yüksek tavanlar, açık planlı mutfak, yemek ve yaşam alanları, özel bir havuz ve 360 derece manzaraya sahip çatı terası bulunuyor.

Doğu-batı yönünde konumlandırılan ev, hakim rüzgarlardan ve çapraz havalandırmadan yararlanıyor. Kuzeyde konumlanmış olan çatı pencereleri, farklı alanları doğal ışıkla doldurarak, evin içinden yansıyan ışık ve gölgenin yumuşak kontrastlarını yaratıyor.

CO-LAB tarafından tasarlanan ve inşa edilen ev, el yapımı yüzeylerle kaplanıyor. Sıcak gri cilalı çimento duvarlar, siyah teras zeminlerle bir tezatlık oluşturuyor. Kömürlenmiş sedir ağacı nötr paleti tamamlıyor.

Mobilyalar ve ışık özellikleri, eve uyacak şekilde özel olarak tasarlanıp yerel zanaatkarlar tarafından CO-LAB’in atölyesinde üretildi.

Zemin katta, yemek/yaşam alanı, bahçeye açılan iki yatak odası ve bir mutfak yer alıyor. Ana yatak odası, havuza doğrudan erişimi olan bir verandaya sahip. İki katlı yaşam alanı zeminden asma tavana kadar olan dönen cam kapılardan havuza doğru uzanırken doğal ışıkla dolan, bahçeye bir bakış sağlayan entegre mekanda, dışarı ve içeriyi harmanlıyor.

Birinci kattaki iki yatak odası, gökyüzü ışığının altındaki bir köprü ile birbirine bağlanarak yemyeşil ormanı çerçeveliyor. Genel olarak, evin esnek görünümü, bir kiralık mülkün düşük bakım ve dayanıklılık gereksinimlerini yansıtıyor.

*Yüzeyindeki kireçtaşı tabakasının çökmesinden kaynaklanan doğal bir çukur, obruk.

Etiketler

Bir yanıt yazın