Ormanda Betondan Dikitler

Nikaragua'da bir köyde düzenlenen misafir sanatçı programı arkasında ilk örnek olarak dikitler bıraktı.

Nikaragua Maderas Köyü’ndeki Tofer Chin’in tasarladığı dikitler, sadece doğaya bir katkı değil, aynı zamanda mekanlar ve sanatçılar arasındaki sanatsal işbirliklerini keşfetmek için bir girişimin başlangıcı.

Maderas Köyü’nün kurucuları tarafından düzenlenen, sanatçıların yaratıcılıkları elverdikçe kalabilecekleri misafir sanatçı programının bir parçası olan bu çalışmada Chin yerel kaynakları kullanarak ilham peşinde iki hafta geçirdi. Sonucunda, doğa ile insan arasındaki varoluşsal diyaloğu açan eşsiz geometrik formlara ulaştı. Dikitler doğa ile kalıcı olanı yanyana getirirken, doğada uzun süre kalacak sanatın evrimi ve adaptasyonu için mekan yaratıyor.

Chin’in arazide uyguladığı dikitler yavaş yavaş ormanın renk ve formunu almaya başladılar. Sınırlı malzemelerle çalışmanın yaratıcılığa katkısı sorulduğunda, Chin sadece Maderas’taki günlük yaşamın ilham verdiğini söylüyor. “Yaratıcı sürecim benim için her gün demek. Hiçbir ayrım gözetmiyorum. Diyebilirim ki, benim yaratıcı sürecim oluruna bırakma ve kabullenmeyle başlıyor. Her dakika, her gün çok önemli.”

Maderas Köyü’ndeki misafir sanatçı programı, yetenekli ve yeni bir yaşam tarzını deneyimlerken yaratmayı seven sanatçıların ilgisini çekiyor ve büyümeye devam ediyor. Her sanatçı arkasında silinmez bir işaret bırakıyor ve Chin’in çalışması oraya gelenlere ilham vermeye devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın