Orman Genel Müdürlüğü’nden Ali Ağaoğlu ayarı

Mesire Yerleri Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Orman Genel Müdürlüğü, Mesire Yerleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Mesire yerlerini kiralayan kişiler bu alanları üçüncü kişilere kiralayabilecek. Ancak mesire yerlerinin üçüncü kişilere devrinde, kira bedeli farkının yarısını müdürlük alacak

Ali Ağaoğlu’nun Fatih Ormanı’ndaki mesire yerini şartnameye aykırı olarak devralması üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, mesire yerlerine yönelik yeni bir düzenleme yaptı. Mesire yerlerinin kapalı teklif usulüyle ihale edilmesi esas olacak. İvediliği nedeniyle kapalı veya açık teklif yöntemleriyle ihalesi uygun görülmeyen mesire yerleri, genel müdürlüğün teklifi ile bakanlık tarafından pazarlık usulü ile kiraya verilebilecek. Her türlü sorumluluk pazarlık usulü ile ihaleyi idareden alanda kalması şartıyla, pazarlık usulü ile ihale edilen mesire yerlerinde yer alan yapı ve tesislerin işletmeciliğinin üçüncü kişi veya kuruluşlara kiraya verilmesi halinde, kiraya verenlerden, kira bedeli farkının yüzde 50’si idare tarafından tahsil edilecek.

KİRALAMAYA YENİ KURAL
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre mesire yerlerindeki yapı ve tesisler, doğa ile uyumlu, tercihen taş veya ahşap malzemeden zemin ve kullanılabilir çatı katı dışında tek katlı inşa edilecek. Özel durumlarda bakanlık onayı ile birden fazla kat çıkılabilecek. Mevcut mesire yerlerinden kiraya verilmeyen, ziyaretçi potansiyeli yetersiz ve kullanım özelliğini kaybetmiş olanlar, genel müdürlük onayı ile iptal edilecek. Mesire yerleri, Orman Kanunu’nun ek 8’inci maddesine göre 29 yıla kadar kiraya verilebilecek. Kiraya verilen mesire yerlerinde engellilere yönelik dinlenme ve eğlenme tesislerinin yapılması zorunlu olacak.

Ağaoğlu’na devir iptal getirdi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ali Ağaoğlu’nun Fatih Ormanı Tabiat Parkı’nı Maslak 1453 Projesi ile ilişkilendirerek avantaj sağlama çalışmasının önüne geçmişti. Ağaoğlu’nun “Maslak 1453 Projesi” reklamları üzerine harekete geçen bakanlık, 2009 yılında tabiat parkının işletme hakkı verilen AKC firmasının hisselerinin, şartnameye aykırı olarak devredildiğini tespit edip işletme sözleşmesini iptal etmişti.

KOMİSYON YILDA BİR DENETLEYECEK
Mesire yerleri, şube müdürünün başkanlığında, ilgili orman işletme müdürü, yardımcısı ve orman muhafaza memurundan oluşan komisyon tarafından yılda en az 1 kez denetlenecek.

Habertürk duyurmuştu
1 Aralık 2012’de, Ağaoğlu’nun usulsüz devraldığı Fatih Ormanı Tabiat Parkı’na astığı tabelayı haberleştirmiştik.

Etiketler

Bir yanıt yazın