ORIGIN Ağaç Evi

Atelier LAVIT tarafından Fransa'nın Oise bölgesinde tasarlanan otel odası, yüzyıllık bir meşe ağacını dört bir yandan sarıyor.

Fotoğraflar: Marco Lavit Nicora

 Yapının tasarımında bir kuş yuvasının şekli ve işlevinden esinlenen ekip, yapıyı “özel dikim bir ahşap elbise” olarak tanımlıyor.

Ekibin “ORIGIN Ağaç Evi” adını verdiği barınağın, orman içinde doğal bir öğe olarak yer alması amaçlandı. Kuzey Fransa’da, Château Raray’ın ormanlık arazisinde bulunan yapıya erişmek için, yerden on metre yükseklikte bulunan bir geçit kullanılıyor.

Ağaç evinin girişi ile odalar, iki adet sürgülü cam kapı ile birbirinden ayrılıyor. İç mekandaki her bir birim, ormana bakan geniş pencerelere sahip. Strüktürdeki orantılı açıklıklar, iç mekanda aydınlık ve ferah bir atmosfer sağlıyor. Strüktürde aynı zamanda, ahşap dış cephenin ardında gizlenmiş bir teras da bulunuyor.

İç duvarlarda, mekana hafif bir koku veren kavak ağacı kullanılırken, ahşap plakaların üst üste dizilmesi ile oluşturulan mobilyalar Atelier LAVIT tarafından özel olarak tasarlandı.

Video: Silvia Lavit

Etiketler

Bir yanıt yazın