Organik Şekiller ve Renk Kontrastlarını Buluşturan Ev

Valensiya'nın liman bölgesinde, Horma – estudio de arquitectura tarafından tasarlanan tek ailelik konut, yapı ölçeğini mekansal olarak parçalayan bir dizi hacimden oluşuyor.

Fotoğraflar: Mariela Apollonio

Mimari yaklaşımda, programın gelişimini en uygun şekilde alana uyarlamak üzere güney ve doğuya yönelim önerildi. Yapının batı cephesi güneşten korunurken, kuzey cephesinde de münzevi bir müdahale ile komşulara karşı mahremiyet sağlandı.

400 m²’lik plan; ana mekanların yer aldığı zemin kat, üst katında bir misafir katı ve bodrumda bir dinlenme ve eğlence alanı olmak üzere üç kata ayrıldı.

Horma, kavisli ve dikdörtgen duvarlar arasındaki kontrasttan faydalanarak mimariye değişken bir geometrik özellik kazandırıyor. Beyaz üçgen form, evin arka bahçesindeki havuza bakıyor ve diğer ucunda ışıklık bulunduran beşik tonozla kesişiyor.

Materyal tercihleri ile de hacimler arası etkileşimi desteklendi; beyaz kireç kaplama ile 10×10 cm’lik karolarla oluşturulmuş seramik kanvas arasındaki renk kontrastı ile hacimler arasında bir diyalog oluşturuldu. Bu iki malzemenin birlikteliği, zemin katın ortak alanını tanımlayan kesintisiz terasta daha da yoğunlaşıyor.

Burada beyazın nötr özelliği, seramiğin kırmızı tonları ile bitki örtüsünün yeşil tonlarının birbirini dengeleyip zenginleştirmesine olanak tanıyor. Bu iki renk, zemin katın ortak alanını tanımlayan kesintisiz terasta ve mobilyalarda tercih edilen akçaağaç ve kiraz ağacının diyaloğunda birleşiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın