Organik Bir Konuttan Çıkan Kübist Formlar ve Keskin Çizgiler: Dune House

Mobius Architekci, Polonya'nın Varşova kenti yakınlarındaki "Dune House" adlı son konut projesini tamamladı.

Yemyeşil çayırlar içinde yer alan ve yemyeşil ormanlarla çevrili olan ev, projeye adını veren deniz kumulunu andıran kendine özgü kavisli bir siluete sahip. Polonyalı mimarların bir arp olarak nitelendirdiği kavisli şekil, yamaç boyunca uzanıyor ve kıvrımlı Narew Nehri’nin çizgisini takip ediyor.

Organik Bir Konuttan Çıkan Kübist Formlar ve Keskin Çizgiler

Przemek Olczyk, binayı arazinin yamacını kazarak 1.500 metrekarenin üzerinde modern ve ferah bir konut yarattı. Yamaçtan hafifçe yükselen geniş yapı, organik olarak şekillendirilmiş gövde içinde parçalanmaya uğruyor. Kübist formlar ve keskin hatlar, yarı açık avluyu keserek mahremiyet sağlıyor ve ışığın iç mekana nüfuz etmesine izin veriyor.

Dune, Polonyalı stüdyonun yıllardır kullandığı minimalizme geri dönse de projesi fütüristik imgeleri çağrıştırıyor. Nehir perspektifinden bakıldığında bina yekpare görünüyor. Mekanın dengesi ve bütünlüğü kullanılan malzemelerle de sağlanıyor: beyaz sıvalar ve taş kuvars sinter.

Cam Kutu Periskop ve Otomatik Teknolojik Özellikler

Ev, yakıcı güneşten korunurken ışığı yakalıyor ve sakinlerinin bariyerler veya ayrımlar olmadan içeride ve dışarıda olmalarına izin veriyor. Tasarım, Przemek Olczyk’in projelerinin ortak bir yaklaşımı ve özelliği olan açık ve işlevsel mimariden arınmış olmakla birlikte ev sakinlerinin de mahremiyetini sağlıyor.

Eve nehir tarafından bakıldığında, mimar yatak odalarını sağ kısma yerleştirmiş; ortada mutfaklı bir oturma odası ve solda bir dinlenme odası var. Tek katlı yayılan gövdenin çatısına yerleştirilen camlı dikdörtgen kutu da dikkat çekiyor. Bir periskop gibi, çevredeki ağaçların taçlarına bakmayı sağlıyor.

Evde biri kapalı olmak üzere iki yüzme havuzu, iki helikopter pisti, 300 metrelik bir koşu parkuru ve tepenin tabanıyla serbest iletişim sağlayan bir mobil platform bulunuyor. Evin birçok unsuru otomatik ve bu da yenilikçi teknolojik çözümlerle birleşerek evin konforunu doğrudan etkiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın