Ordos 100

Çin'in İç Moğolistan bölgesi Ordos kentinde işveren Jiang Yuan Water Engineering Ltd. için geliştirilen proje kapsamında 100 adet villa tasarlandı.



Proje Açıklaması


Haritalar

Pekin’de bir stüdyo olan (FAKE Design) Ai Wei Wei 100 parselin tamamı için master planı geliştirdi ve projeye yardımcı oldu. Bu arada Herzog ve de Meuron bu projede yer alması için 100 mimar seçti. Dünyadan 27 ülkeden 100 mimarın katıldığı proje 2 aşamaya ayrıldı. İlk aşamada 28 parselin geliştirilmesi, ikinci aşama ise geriye kalan 72 parselin geliştirilmesinden oluştu. gelişecektir elişmedir. Her mimar, 1000 metrekarelik bir villadan sorumlu tutuldu.


Ordos Yerleşimleri


E Bölgesi Vaziyet Planı


E Bölgesi’deki Mevcut Yapılar


E Bölgesi’deki Yollar


E Bölgesi Parsel Geri Çekilmeleri


E Bölgesi’deki Villalar


E Bölgesi’deki Kamu Koridoru


İlk Aşamada Yer Alan Mimarlar


İkinci Aşamada Yer Alan Mimarlar

ORDOS 100 No.1: Alejandro Aravena Architects

Vaziyet Planı

Modernizm sırasında eğer mimari deneyler büyük konut projeleri ile uygulamaya geçtiyse, şimdi geliştirilen bu projelerde bu tür gözlemleniyor. 28 ve 72 parselin oluşturduğu iki aşama içinde evler sırasıyla bölündü. Bu villa Ordos yerleşkesi içinde 32. parselde bulunuyor.


Alejandro Aravena Architects

Mimarlar: Alejandro Aravena, Ricardo Torrejón, Victor Oddo
3 Boyut tasarımı: Victor Oddo, Ricardo Torrejón

ORDOS 100 No.2: Luca Selva Architects

Luca Selva Architects

Bu villa Ordos yerleşkesinin 5 numaralı parselinde bulunuyor. Luca Selva Architects bir strateji üzerinde çalışarak Çin, İç Moğolistan, Ordos bölgesi için özel bir bina tasarladı. Tasarım, mimarinin altındaki parselin özel peyzajının dönüştürülmesi üzerine kuruldu. Küçük göllerin ve göletlerin avluya, kum tepelerinin mekanlara, topografyanın mağazalara dönüşümü ele alındı. Bu tasarım stratejisi bu özel binanın bulunduğu parsele olan yakın ilişkisini vurguluyor. Bu özel villanın özel bir şekli, özel mekanları ve tuğladan yapılmış özel bir kabuğu bulunuyor. Bu Villada peyzaj mimariye dönüştürülüyor.

Mimarlar: (Luca Selva Architects) David Gschwind, Sonja Christen
Tasarım yılı: 2008
Yapım Yılı: 2009
Arsa Alanı: 2.015 m²
İnşaat Alanı: 1.000 m²

ORDOS 100 No.3: nArchitects


nArchitects

Bu villa Ordos projesinin 89. parselinde bulunuyor.
Mimarlar: (nArchitects) Eric Bunge, Mimi Hoang; Dominique Gonfard, Hubert Pelletier, Alice Wong (Proje Yöneticisi), Adam Vana
Mühendisler: Ove Arup NY; MEP (Mahadev Raman), Structures (Markus Schulte, Thomas Claassen)
Tasarım yılı: 2008
Yapım Yılı: 2009
İnşaat Alanı: 1.000 m²

Bir Dış Evin içinde bir İç Ev olarak tasarlanan villada iki farklı mekansal ve termal koşulları birleştirildi. İç Evi kompakt, temel ev olarak, projenin toplam hacminin% 60’ı ve arsa alanının % 75’ini içeriyor. Dış Ev koruyucu bir muhafaza sağlayan ve hacimli, eşsiz bir dizi birleşimden oluşuyor. Bu katmanlı strateji verimliliği ile Ordos çöl ikliminin aşırı dalgalanmalarına ve malzeme stratejilerine yanıt veriyor.

ORDOS 100 No.4: Rafi Segal

Vaziyet Planı

Mimar Rafi Segal’ın villası, Ordos 100 projesinin 3. parselinde bulunuyor.

Bağlam:
Kitle iletişim ve mimari turizm kadar İç Moğolistan’ın Ordos ovalarının kentleşmesi de proje kapsamında bulunuyor.

Konsept:
Bina ekonomilerin kesiştiği özel ve kamu arasındaki değişken ilişkileri açık bir biçimde anlatıyor. Bina bir radikal içsellik durumuna içe dönük görüntü vermeyen bir geri çekilmeyi sağlıyor.

Organizasyon:
Bir dizi yol ve boşluklar yapay peyzaj içinden bir eğik platform oluşturarak oyuldu. Merkezi bir aralık, kuzeyden güneye bölgeyi çapraz geçişi sağlıyor, küçük yolları ve özel alanları kapatıyor. Her alan uyku, yemek, yaşam, eğlence, çalışma gibi işlevlere hizmet veriyor: vermektedir. Tüm pencereler bu açık iç boşluğa açılıyor.

Görünürlük:
Binanın radikal içselliği tüm görünümlerde gözleniyor. Bina sadece bir çatlak içinden açık bir ev gibi görünüyor.

Sürdürülebilirlik:
Güneye doğru meyilli çatı kış güneş ışığını en üst düzeye çıkarıyor. Yapay peyzajın toprak işleri doğal yalıtım gibi davranıyor ve Ordos Ovaları şartlarında aşırı hava termal performansını maksimize ediyor.

ORDOS 100 No.5: HHF



Bu villa 51. parselde yer alıyor.

Ordos 100 projesi içinde, bu proje sadece bir HHF evi. Diğer 99 mimardan bağımsız olarak aynı master plan içinde benzer bir program ile aynı anda 99 tane ev planlaması bir sorun oluşturuyor. Binanın dış şekli ve çatısı doğrudan bir kabartma yazı ile mimar ve ofis adının kısaltması olan HHF olarak geliştirildi. Bu logo sadece hava fotoğrafı ya da modelinden okunabiliyor.


Mimarlar: (HHF Architects) HERLACH HARTMANN FROMMENWILER ile Nicole Baron, Daichi Takano, Kohsuke Uesugi, Christian Weyell
Tasarım yılı: 2008
İnşaat yılı: 2009
Arsa Alanı: 1.521 m²
İnşaat alanı: 925 m²

Etiketler

Bir yanıt yazın