Ora-ïto’dan Yeni Göçebe Konaklama Konsepti: Flying Nest

Ahşap nakliye kutularından oluşan konaklama birimleri, dünyanın her yerine göç edebilecek.

Ora-ïto tarafından tasarlanan odalar, konforlu bir dağ evi hissini verecek çevre dostu ahşaptan yapılmış nakliye konteynerlerinden oluşuyor. Her biri 12 m2 olan odalarda yaşam alanı, özel banyo ve manzarayı yansıtan geniş bir pencere bulunuyor. Modüller birbirine teraslarla bağlanıyor. Bir dağın tepesinde ya da çölün ortasında yer alabilen konaklama birimleri, kendi kendine yetebilecek donanıma sahipler.

Fransız otel grubu AccorHotels’in denediği göçebe konaklama konsepti Flying Nest odaları, dünyanın her yerine taşınabilecek.

Daha geniş bir kitleye sunulması için konsept, şimdilik deneme aşamasında. 2017 yılının Mart ayında, Fransa futbol milli takımının antrenman yaptığı Clairefontaine’de bir prototip yerleştirildi. Bir grup taraftar, futbolculara çok yakın bir mesafede konaklama şansı elde etti.  

“24 Hours of Le Mans” otomobil yarışlarında da yerini alan Flying Nest, geçen yaz bir kumsaldaki “Rencontres d’Arles” fotoğraf festivaline, 2017 Eylül ayında ise Bordeaux’daki Agora Tasarım Bienali’ne göç etti.

Bu kış Flying Nest, 1.800 metre yükseklikteki Avoriaz kayak merkezinde ilk kez kamuya ait bir alana gezi yapacak ve misafirlerin uyanır uyanmaz kayak yapmaları için çok iyi bir konuma yerleşecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın