Ontario Kırsalında Beyaz ve Corten Çelik Uyumuyla Tasarlanmış Bir Ev

Toronto merkezli ofis BLDG Workshop, Toronto'ya arabayla yaklaşık bir saatlik mesafedeki Ontario'nun Caledon kasabası yakınlarında corten çelik detaylara sahip bir yapı tasarladı.


Proje adını bölgenin Cheltenham Badlands olarak bilinen kırmızı renkli kayaların benzersiz topografik özelliklerinden almış.


BLDG Workshop ekibi, müşterinin çatısı, duvarları ve pencereleri dahil tamamen beyaz bir ev talebini dikkate alarak bir tasarım yapmış. Kırsal bir bölgede tasarlanan bembeyaz projenin dinginliği corten çelik vurgular ile değiştirilmiş.


Corten çeliğin tezatlık katan ayrıntıları, evi Cheltenham Badlands’in benzersiz kırmızı toprak özellikleri düşünülerek tasarlanmış.

Evin ana yaşam alanları zemin katta planlanmış. Bununla birlikte, evde ayrıca ek misafir yatak odalarının bulunduğu bir bodrum katına da yer verilmiş. Evde toplam 6 yatak odası bulunuyor.


Giriş binayı iki bölüme ayırıyor gibi görünen ana hacimdeki açıklıktan sağlanmış.

Yan taraftaki corten çelik blok, evi garajın üzerine inşa edilmiş misafir bölümünden ayıracak şekilde yerleştirilmiş.


Düz çatı ile, dik üçgen biçimli hacimlerle kaplı evin geri kalanıyla da bir kontrast oluşturulmuş.

Giriş, açık mutfak, oturma ve yemek odasına açılacak şekilde tasarlanmış. Zeminden tavana kadar uzanan pencereler yoluyla arka verandaya açılan bu iki kat yüksekliğindeki alan çevre manzarasına hakim şekilde planlanmış.

Bu açık ve geniş alan, daha küçük bir koridor ile binanın karşı ucunda yer alan evin iki ana yatak odasından ayrılıyor.

İç mekanda çoğunlukla beyaz ve geniş ahşap zeminler kullanılmış. Ev sahibinin mobilyaları, aydınlatma armatürleri, aksesuarları ve sanat eserleri, sade iç mekanlara bolca renk katmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın