Ömrünü Tamamlamış Nakliye Konteynerlerine İkinci Bir Şans: Stow-Away Hotel

Tasarım stüdyosu Doone Silver Kerr kullanılmış nakliye konteynerlerini, geometrik cepheye sahip bir otel ve şarap barına dönüştürdü.

Londra Waterloo’daki Stow-Away Hotel, “daha önce sayısız kez” kullanılmış, artık ömrünü tamamlamış nakliye konteynerlerinden yapılmış.

Beş katlı bina, arka arkaya beş istiflenmiş 25 adet dokuz metre uzunluğundaki konteynerden inşa edilmiş. Büyük pencereler, konteynerlerin sokağa bakan tarafına açılmış ve pencerelerin iki köşesine üst taraftan hizalı çelik güneşlikler ile eklenmiş. Bu güneşlikler Stow-Away’e belirgin bir cephe kazandırmanın yanı sıra odaları güneş ışığından koruyor.

Güneş kırıcıların üstü beyaz rengiyle cepheye uyarken, alt tarafındaki turuncu renk nakliye konteynerlerinin orijinal rengine referans veriyor.

Tasarım stüdyosunun direktörü Ross Kerr, “Stow-Away, karmaşık, kısıtlı alanların potansiyelini açığa çıkaracak ve giderek esnek, yenilikçi, teknoloji odaklı kentsel yapıların taleplerine cevap verecek yeni yapı teknikleri konusundaki merakımızı gösteriyor,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın