Ömer Çelik: Emek Yıkılmıyor, Taşınıyor

Dün akşamki protesto sonrası Kültür Bakanı Çelik, Emek Sineması'nın yıkılmayacağını vurguladı. Sinemaseverler ise Emek Sineması'nın yıkılmış halini gösteren görüntülerin sosyal medyada paylaşılması sonrasında tepkilerini devam ettirdiler.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ”Londra Kitap Fuarı Konuk Ülke Türkiye” tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin Emek Sineması’na ilişkin sorularını yanıtladı.

Çelik, konuyla ilgili yargı süreci olduğunu ve mahkeme kararıyla tescillendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

”Netice itibarıyla Emek Sineması yıkılmıyor, bulunduğu yerden bir kaç kat yukarıya taşınıyor. Dolayısıyla tartışma zemininin, Kültür Bakanlığı ile çok fazla ilgisi yok. Süreç sonuçlanmış, proje çerçevesinde de gördüğüm kadarıyla yıkılıp yok edilmesi söz konusu değil. Aynı şekilde korunarak, dünyada pek çok örneği olan bir sistem uygulanarak bir kaç kat yukarıya, aynı şekilde aşınacaktır. Tabi mekanlarla ilgili hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Mekanların hafızasına sahip çıkmakla ilgili hassasiyet her zaman kıymetlidir fakat hayatın değişen koşulları içinde de farklı düzenlemeler ortaya çıkabiliyor. Netice olarak böyle bir düzenleme ortaya çıkmıştır.”

Bakan Çelik, tartışmaları daha fazla sürdürmenin ve konuyu ”Emek Sineması yıkılıyor” şeklinde yansıtmanın doğru olmadığını da vurguladı.

Bakan açıklamalarına rağmen sinemaseverler duruma tepkili. Dün Emek Sineması’nın içine girmeyi başaran sinema yazarları ve sinemaseverler sinemanın yıkılmış halini görüntüleyerek sosyal medyadan paylaştılar. Sinemanın aynen taşınmasının mümkün olmadığını gösteren görüntüler büyük tepki topladı. Öte yandan; aynen taşınması fikrine de SİYAD, İstanbul Kültür Sanat Varyetesi başta olmak üzere sinemaseverlerin çoğu karşı çıkmış, AVM içinde bir sinema yapılanmasının Emek’i geri getirmeyecek olduğunu savunmuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın