OMA’nın Önderliğinde Moskova’da Yeni Bir Mimarlık Okulu Açılıyor: Strelka

12. Venedik Mimarlık Bienali açılış konuşmalarının ardından Arsenale’deki Teatro Piccolo’da bienal kapsamında düzenlenen Rethinking Education etkinliğinin bir parçası olarak OMA’nın öncülüğünde Rusya Moskova’da açılan Medya, Mimarlık ve Tasarım master programlarını içeren Strelka’nın tanıtımının yapıldığı bir panel düzenlendi.

OMA’nın beyin takımı AMO Ekim ayında eğitime başlayacak olan Strelka için bir eğitim programı geliştirmiş. Strelka, Venedik Bienali süresince ulusal mimarlık camiasına tanıtılacak. Strelka’nın kurucuları Alexander Mamut ve Ilya Oskolkov-Tsentsiper, Strelka’yla birlikte Moskova’nın kalbinde bu yeni bir araştırma merkezini barındıran Rusya’da mimarlık eğitiminin standartlarının da yükseleceğini vurguladılar. Rem Koolhaas ise Strelka’nın öğretim elemanlarını tanıttı ve birbirinden bağımsız 5 temayı içeren araştırma gündeminden bahsetti. Koolhaas özellikle Rusya için zorunlu dünya çapında ise oldukça önemli olan konuları içeren bu 5 temayı şöyle sıraladı: Tasarım, Enerji, Koruma, Kamusal Alan ve Azaltma. OMA’nın ortaklarından aynı zamanda da AMO’nun direktörü olan Reinier de Graaf ile danışman ve yazar Michael Schindhelm, Strelka’nın eğitim programının oluşturulmasına katkıda bulunmuşlar.

Strelka’nın yönetim kurulu üyeleri ise şöyle sıralanıyor: Sergey Adonyev, Dmitry Likin ve Oleg Shapiro.

Strelka ve OMA bienalin anahtar konularından birisi olan mimarlık eğitimini yeniden ele almak ve bunu bienal programına dahil etmek konusunda işbirliği içinde çalışacaklar. Bienal boyunca öğrenciler için eğitim olanakları da sunan paneller, sergiler, workshoplar düzenleyecekler.

Etiketler

Bir yanıt yazın