OMA’dan İstanbul Projesi

Rem Koolhaas ve Iyad Alsaka’nın yönetimindeki Dubai OMA’da Şubat-Mart 2015 tarihlerinde tasarlanan İstanbul'daki konut projesi kurumun web sitesinde yayınlandı.

Web sitesinde yapılan açıklamada “Courtyard-Tower”ın yarışma projesi olduğu bilgisi veriliyor. 150 metre yükseliğindeki yapıda, konut ve ticari alanlar bulunuyor.

3 ayrı parsele konumlanan yapıda en büyük parsel 217.500 m2‘den oluşuyor.

Home ofislerin ve ticari alanların bulunacağı diğer iki parselin toplamı ise 9830 m2‘yi buluyor. Yapının formu da bu parsellerden 26,5 metre geri çekilme ile oluşuyor. 

OMA’nın internet sitesinde yapılan açıklamada tasarımın en dikkat çekici özelliklerinden olan avlunun 2 futbol sahası büyüklüğünde olduğu belirtilirken, yapı içerisindeki yaşamı hareketlendirmesi ve aynı zamanda yapı dışarısındaki kamusal alanlar ile ilşikiyi kurmasında rol oynaması bekleniyor.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Kartal’da, Anadolu Holding’in Adel Kalemcilik’i için hazırlanan projelerden birisi. Bu alanla ilgili bir yarışma yapıldığını ve Kozyatağı’ndaki bina için yapılan yarışmayı da kazanan HPP’nin kazandığını duymuştum. Demek ki OMA da yarışmacı olmuş. Ve bunu hazırlamış.

    İkonların normalleşmesi.

Bir yanıt yazın