OMA’dan Çin Bilişim Şirketi Tencent’e Yeni Ofis

Çin merkezli bilişim şirketi Tencent'in Pekin'deki yeni genel merkezini OMA tasarladı.

OMA, Tencent için düşeyde yükselmek yerine, 180×180 metrelik geniş bir taban alanına sahip 7 katlı bir hacim tasarlamış.

Yeni Tencent genel merkezi, her biri bağımsız olarak çalışabilen kendi çekirdeğine sahip 9 çeyreğe bölünmüş küçük bir şehir olarak tasarlanmış. Tencent’in yeni genel merkezi binlerce çalışanı barındırıyor. Kesişen bir “sokaklar” ağı tüm çekirdekleri birbirine bağlıyor, aynı zamanda bina genelinde hiyerarşi ve okunabilirlik sağlıyor.

Her kat planı, farklı bir fonksiyona sahip alt bölgelere ayrılmış: çalışma, eğitim, oyun. Bölgeler arasındaki görsel bağlantılar, kampüs genelinde gerçekleşen faaliyetler hakkında bir farkındalık yaratıyor.

Kampüsün merkezinde, iç mekana gün ışığı, havalandırma getiren ve avlular yaratan üçgen prizmalar bulunuyor.

Küp biçimindeki hacme üçüncü boyutta hareketlilik getirmek için, binanın köşeleri kesilerek girişler tanımlanmış. En üst kattaki geri çekilme ile bir teras oluşturulmuş.

Tencent Genel Merkezi, tekil binada yer alan bir şehir gibi davranıyor. Kampüs, tipik geleneksel ofislerin sınırları içinde mümkün olmayan benzersiz manipülasyonlara izin veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın