OMA Tasarımı Yeni Facebook Kampüsü

Facebook'un paylaştığı bilgiye göre OMA, Frank Gehry tasarımı kampüs Menlo Park'a komşu alanda yeni bir yerleşim alanı tasarlayacak.

Sosyal medya devi, genel merkezlerinin güneyinde bulunan ve geçen yıl edindikleri 56 dönümlük alanı kapsayan, Menlo Science & Technology Park’ı geliştirmek amacıyla OMA’nın New York’taki ofisiyle görüştüğünü açıkladı. Facebook’a göre, ‘Willow Campus’ isimli proje konut ve ulaşım çözümleri getirerek uzun süredir ihtiyaç duyulan toplum servislerini verecek. Program, ayrıca market, eczane ve yeni ofis alanlarını içeren yaklaşık 11.600 metrekarelik perakende alanına sahip.

OMA ortaklarından, New York Ofisi sorumlusu Shohei Shigematsu açıklıyor:

İletişim ve sosyal medya alanına getirdiği yenilikler dolayısıyla bağlantı kurmak ile ilgili körfezdeki kentsel beklentileri arttıran Facebook ile işbirliği yapmak heyecan verici. The Willow Campus’ün planı, Menlo Park kitlesinin ihtiyaçlarına cevap veren, çeşitli programlara sahip bir mekan hissi yaratıyor.

Projede konutlar kritik derecede önemli olarak tanımlanmış. Kampüs, %15’i piyasa fiyatlarından ucuz olan toplamda 1.500 konutu içerecek. Ekip, karşılanabilir konutlar sağlayarak banliyölerde artan trafiğe de çözüm getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca konut yoğunluğundaki artış sonucu insanların yeni doğu-batı ulaşım bağlantılarına teşvik edilmesi ve alanda bir transfer merkezi geliştirilmesi amaçlanmış.

Planlar onay için Menlo Park ile birlikte bu ay dosyalanacak ve idari yetkililer ile yaklaşık iki yıl sürmesi beklenen görüşmelere devam edilecek. Çalışmaların ilk etabında yer alan dükkanlar, konutlar ve ofislerin 2021’in başlarında tamamlanması planlanmış. Sonraki safhalar ise 2023’te tamamlanacak. Facebook ayrıca yerli çalışanlara şantiyede yer vermeyi de planlıyor.

Facebook geçen yıl Frank Gehry tasarımı, MPK 20 olarak bilinen silikon vadisi genel merkezine taşınmıştı. Sosyal ağın önceki ofisi Palo Alto Headquarters ise San Franciscolu ofis Studio O+A’ya ait.

Etiketler

Bir yanıt yazın