OMA Tarafından Tasarlanan Yeni Axel Springer Binası Tamamlandı

Office for Metropolitan Architecture (OMA) tarafından tasarlanan yeni Axel Springer binası 6 Ekim’de Berlin'de açıldı. İnşaatının başlamasından 4 yıl sonra tamamlanan bina, Axel-Springer Kampüsü'ne yapılan en son ilave.

Axel Springer, basılı yayından dijital ortama geçiş başlattı. Kampüsteki yeni binası, bu geçişte hem bir sembol hem de bir araç görevi görüyor.

3.000’den fazla çalışana 52.000 metrekare çalışma alanı sahip yeni Axel Springer binası, açık ve şeffaf bir mimariye sahip. 45 metre yüksekliğindeki atriyum, mekân boyunca birbirleriyle sürekli bir karşılaşma içinde binayı bölümlere ayırıyor. Aradaki boşlukta teraslı on kat ve 13 köprü, bölümler arasında bağlantılar oluşturuyor.

Yeni bina sakinlerinin neredeyse tamamı taşındı ve ilk birimler 2020’nin başından beri binada çalışıyor. Binanın diğer kullanıcıları arasında idealo alışveriş platformu, WELT Print ve WELT Digital’in yazı işleri ofisleri, WELT TV, Media Impact ve çeşitli merkezi departmanlar bulunuyor.

Ziyaretçiler, binayı üç seviyede deneyimleyebiliyor: zemin kat lobisi, toplantı köprüsü ve çatı katı barı. Toplantı köprüsü, ziyaretçilerin şirketin günlük işleyişine ve nasıl geliştiğine şahit olabilecekleri bir görüntüleme platformu. Zemin kat kente açık olup stüdyolar, etkinlik ve sergi alanları, kafe ve restoranlar içeriyor.

“Yeni binanın kendi dönüşümümüzün sembolü ve hızlandırıcısı olmasını istedik. Koronavirüsten çok önce amacımız, dijital çağda neden hala ofis alanına ihtiyaç duyulduğu sorusuna yeni bir cevap bulmaktı. Rem Koolhaas muhteşem bir cevap verdi. Maksimum kullanım esnekliği sağlayan açık ve çok işlevli alanlar. Buluşmalar ve iletişim için bir mıknatıs olarak avangart mimari. Bina, bir yaratıcılık gücü olarak.”
Axel Springer SE’nin CEO’su Mathias Döpfner

“Paradoksal olarak, mevcut salgın ve eşzamanlı dijital hızlanma, insanların etkileşime girmesi için tasarlanan alanlara olan ihtiyacı gösteriyor. Tipik bir ofis binasında, bir ziyaretçi girer ve sonra kaybolur. İçeride ne olduğu net değildir. Yeni Axel Springer binasında insanlar ve onların etkileşimi esas. Springer binası, sürekli hareket halinde olan bir şirketin daha da geliştirilmesi için bir araç. Kullanıcılarına, sanal alanda çalışmanın düzlüğünün aksine, çok çeşitli uzamsal koşullardan anıtsal olana kadar yakın fiziksel bir temel sunuyor.”
Rem Koolhaas

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan kısıtlamalara rağmen bina zamanında ve bütçe dahilinde tamamlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın