OMA tarafından tasarlanan WA Museum Boola Bardip, Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Perth’in Cultural Centre olarak adlandırılan bölgesinde bulunan, OMA ve Hassell tarafından tasarlanan WA Museum Boola Bardip, ziyarete açıldı.

WA Museum Boola Bardip, Batı Avustralya eyaletinin doğal ve kültürel tarih koleksiyonlarının sergilendiği eski müze için sergiler ve etkinlikler düzenlemek için yeni alanlar sunuyor.

Tarihi miras listesinde yer alan yenilenmiş binalar ve yeni binalardan oluşan Müze, yeryüzündeki en eski kültürlerden birine ev sahipliği yapan Batı Avustralya’nın öyküsünü ziyaretçiler ile paylaşıyor.

Müzede tarihi ve çağdaş yapılar birbirini tamamlıyor. Tesis bünyesindeki korunmuş ve canlandırılmış binalar arasında 19. yüzyılın ortalarından kalma Old Gaol, 1899’da inşa edilen Jubilee Building, 1908’de inşa edilen orijinal Sanat Galerisi ve 1913’te inşa edilen Devlet Kütüphanesi’nin okuma odası olan Hackett Hall bulunuyor.

Tarihi yapıların etrafını saran yeni hacimler müzenin iki temel elemanını oluşturuyor: iki sirkülasyon döngüsü ve müzenin kültürel programları ve günlük aktiviteleri için merkezde yer alan bir “Şehir Odası”.

İki döngü, sergi galerileri, etkinlik ve program alanları ile ticari alanları birbirine bağlayarak çok sayıda ziyaret rotası oluşturuyor. Ziyaretçiler, müze koleksiyonunu farklı bakış açılarıyla keşfetmeye ve kendi deneyimlerini yaratmaya teşvik ediliyor. Müze içindeki iki sirkülasyon döngüsüne görsel olarak bağlı olan Şehir Odası ise projenin odak noktası.

Etiketler

Bir yanıt yazın