OMA, Katar’ın Doha Kentinde Hayata Geçireceği “Al Daayan” Sağlık Bölgesinden Görseller Yayınladı

OMA, Katar'ın Doha kentinde "Al Daayan Sağlık Bölgesi" projesini hayata geçiriyor.

Katar Üniversitesi ile yeni Lusail şehri arasında 1,3 milyon metrekarelik el değmemiş bir alanda yer alacak “Al Daayan” sağlık bölgesinin, mimarlık ve tıp bilimi arasında yeni bir simbiyoz olanağı sunması bekleniyor.

OMA ekibi, master planı üç aşamalı bir programla sunuyor: planın üçüncü aşamasında bir eğitim hastanesi, bir kadın ve çocuk hastanesi, bir de ayakta tanı merkezi bulunuyor. Tümü tek bir yapı içinde birleştirilmiş servisler, toplam 1.400 yatak kapasitesine sahip olacak. Klinik hizmetler birinci katta yer alırken, yataklı odalar zemin katta konumlandırılacak; böylece asansörlere olan bağımlılık azaltılırken, hastaların kompleksin cömert bahçelerinin keyfini çıkarmasına olanak sağlanacak.

Bölgedeki yapılar prefabrike, çapraz biçimli modüler birimlerden oluşacak. İlerleyen dönem içerisinde bu modüller, minimum kesinti ile yeniden yapılandırılabilir ve genişletilebilir olacak; bu da gelecekteki uyarlamaların maliyetini önemli ölçüde düşürecek. 3D baskı, cephelerin tasarımında sonsuz varyasyonlara izin verecek.

Yüksek teknoloji ürünü bir çiftlik, yerel ilaç üretimi için gıda ve tıbbi bitkiler sağlayacak. Tüm destekleyici tesisler, otomatik bir yer altı sirkülasyon altyapısı ile hastanelere bağlı olacak. Özel bir lojistik merkezi ve güneş enerjisi tarlası, bölgenin özerk bir şekilde işlemesini sağlayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın