OMA, İstanbul’un Olimpiyat Projelerine Talip

OMA'nın ortaklarından Victor Van der Chijs, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada ofis olarak Türkiye'nin olimpiyat projelerinde yer almak istediklerini belirtmiş.

OMA’nın ortakları Victor Van der Chijs ve Iyad Alsaka’nın AA’ya yaptıkları açıklamalar özetle şu şekilde:

“Türkiye’nin olimpiyatları alacağına inanıyoruz, bizce neredeyse kesin” diyen Chijs, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması halinde projelerde yer almak istediklerini kaydetti.

“Türkiye, inanılmaz bir hızla büyüyor, hayranlıkla izliyoruz”

Chijs, “Türkiye olağanüstü bir yer, burayı 6-7 senedir inceliyoruz. İstanbul’un 2020 yılında Olimpiyatlara ev sahipliği yapacağına inanıyoruz. Olimpiyatlar için spor tesisleri, altyapı hizmetleri, ulaşım gibi kapsamlı yatırımlar gerekecek. Bu yüzden biz olimpiyatlara hazırlık için gerekecek şehir master planında ve projelerde yer almak istiyoruz” diye konuştu.

Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen’a, İstanbul ziyaretinde eşlik eden işadamı heyeti içinde yer alan Chrij, “İstanbul, bizim için son derece önemli bir şehir. Dünyanın dört bir tarafında büyük projeler yapıyoruz. İstanbul, kesinlikle en çok ilgilendiğimiz yerlerden biri. Ekonominin kazandırdığı dinamizmle caddeler, yollar, binalar değişiyor. Türkiye, inanılmaz bir hızla büyüyor. Hayranlıkla izliyoruz” şeklinde konuştu.

“Kentsel dönüşümde de varız”

Chijs, Türkiye’ye artan ilgileri sonucunda İstanbul’da da bir ofis açmayı planladıklarını, işlerinin büyümesi ve daha fazla proje konusunda anlaşmaya varmaları halinde İstanbul’da ofis açmayı düşündüklerini bildirdi.

Kentsel dönüşüm projeleriyle de yakından ilgilendiklerini ifade eden Chijs, “Şu anda İstanbul’da çok büyük bir kentsel dönüşüm projesi için anlaşmaya varmak üzereyiz. Büyük ve önemli bir proje olacak. Türk gayrimenkul şirketleri ile görüşüyoruz” dedi.

Şirketin ortaklarından Iyad Alsaka da, Hollandalı şirketlerin şehir planlama ve projelendirme konusunda çok ciddi bir deneyimi bulunduğunu, bu deneyimleriyle İstanbul’a çok şey katabileceklerini düşündüklerini vurguladı.

Alsaka, İstanbul’un kentsel dönüşümüne katkıda bulunurken, bir yandan da kültürel mirasının korunmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın