OMA Berlin’deki KaDeWe Mağazasının Ana Planının İlk Bölümünü Tamamladı

OMA'nın Berlin KaDeWe alışveriş merkezi dönüşümünün ilk bölümü kapılarını halka açarak online alışveriş ve değişen tüketici davranışı çağında perakende tasarımına yeni bir yaklaşım getirdi.

Ana plan, kıta Avrupası’nın en büyük mağazası olan tarihi binayı daha küçük, kolay erişilebilir ve gezilebilir dört bölüme ayırıyor. Yenileme projesinin tamamlanan kısmı, bir dizi yürüyen merdiven içeren ve aynı anda dolaşım, perakende ve etkinlik alanı olarak işlev gören altı katlı bir boşluğa sahip.

1907’den kalma Kaufhaus des Westens (KaDeWe), Avrupa’daki alışveriş merkezi geleneğinin bir parçası, ancak son yıllarda bu yerleşik perakende modeli modası geçmiş. Planlanan yenileme projesi ile mağazanan programı yeniden tanımlamaya çalışılıyor.

OMA’nın projesi, yenilemeyi bir ana plan olarak ele alarak kentsel bir bakış açısını benimsiyor. Tasarım, yapıyı, bir kentsel doku içindeki kentsel alanlar gibi, her biri kendi mimari ve ticari kimliğine sahip, farklı ziyaretçileri hedefleyen dört bölüme bölüyor.

“KaDeWe’nin yenilenmesi, e-ticaretin yüz yüze alışverişle olan ilişkimizi yeniden şekillendirdiği bir zamanda perakende alanı, müşterileri ve kentsel çevre arasındaki dinamikleri yeniden tanımlamayı amaçlıyor. Proje, 100 yılı aşkın süredir neredeyse değişmeden kalan bir tipolojinin temel öğelerini yeniden yorumluyor.”
Ellen van Loon

Her kadran farklı bir sokak girişine bağlıdır ve hem bir atriyum hem de birincil sirkülasyon olarak hareket eden, alanı organize eden özel olarak tasarlanmış bir çekirdek boşluğa sahip. Bu boşluklar, binanın yüksekliği ile birlikte şekilleniyor ve genişliyor, böylece her katı farklı bir mekansal deneyime dönüştürüyor.

Tauentzienstraße ve Passauer Straße’nin köşesinde, projenin bu ilk aşaması, dijital ve analog ekranlar için iki katlı yüksek bir vitrin sunuyor.

Berlin’in İkonik Mağazası KaDeWe’ye OMA Dokunuşu

Etiketler

Bir yanıt yazın