Olympia London Kongre Merkezi Büyüyor

Olympia London Kongre Merkezi'ni çok amaçlı bir kültürel odak noktası haline getirmek için Heatherwick Studio ve SPPARC tarafından hazırlanan projeye onay verildi.

Görseller: Heatherwick Studio & SPPARC

Hammersmith ve Fulham yerel yönetimi tarafından onay verilen, bir milyar sterlin bütçeye sahip bu proje ile alanın; “sanat, eğlence, sergi ve etkinlikler alanında küresel bir güç” olarak öne çıkması amaçlanıyor. Yenilenen Olympia London, yeni ofis birimleri sunmasının yanı sıra bünyesinde iki otel, 1500 seyirci kapasiteli bir tiyatro sahnesi, 1000 seyirci kapasiteli bir performans merkezi ve çok sayıda yemek alanı barındıracak.

Tasarlanan her bir birimin, projeyi çevreleyen zengin tarihi birikimden ilham aldığını belirten SPPARC Genel Müdürü Trevor Morriss, bu yapıların Olympia London’ı yaratıcılık ve inovasyon üzerine gelişen bir merkez haline getireceğini ifade ediyor.  Batı Londra’nın en popüler konferans merkezlerinden biri olan Olympia, her yıl yaklaşık iki yüz etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yenileme projesinin tamamlanmasının ardından, alanın yılda 8,4 milyon ziyaretçi çekmesi bekleniyor.

2017 yılında ilan edilen projenin, 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın