Oluklu Metal Cepheli Ev

Scullion Architects İrlanda’nın Dublin kentindeki bir evin önceki eklentilerini koruyup bunların üzerine oluklu metal kaplı formlar ekleyerek genişletti.

Dublin’in merkezinin kuzeyinde bulunan iki yatak odalı ve teraslı kır evine yapılan eski eklemeler, yıllar içinde çürümeye terk edilmiş. Scullion Architects, eklentileri koruyup sadece restore edilemeyen öğeleri yıkma yaklaşımını benimsemiş.

Ofis, parselin merkezini açarak, mevcut yapının iki alanı arasına iki katlı yeni bir form yerleştirmiş. Bu iki alana ön tarafta bir misafir odası ile arkada yeşil bir çatısıyla bir bahçe stüdyosu tasarlanmış.

İlaveleri kaplamak için gümüş grisi oluklu metal kullanılmış, birinci kattaki küçük bir çıkıntının alt kısmı, aşağıdaki bahçeyi yansıtan parlak metalle tamamlanmış.

Bir oturma ve yemek alanı evin merkezine yerleştirilmiş. Burada eski ve yeni, metal çerçeveli camlı bir duvardan bahçeye bakan mevcut bir tuğla duvar ve şömine aracılığıyla buluşturulmuş.

Oturma alanı ve yemek masasının üzerinde bir çatı penceresi tasarlanmış ve karşı duvar boyunca uzanan ahşap ve terrazzodan bir dizi mutfak tezgahı planlanmış.

Yukarıda, büyük pencerelerden bahçeye bakan iki yatak odası ve banyo merdivenin üzerindeki ek bir tavan penceresinin doğal ışığı evin merkezine çektiği küçük bir iniş alanı etrafında düzenlenmiş.

Yeni iç mekanlarda, renkli fayanslar ile giriş holü ve mutfağı birbirinden ayırırken, kontrplak kaplama ile hem merdiveni hem de oturma odasındaki kapıyı gizleyen yeni bir gömme raf ünitesi tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın