Olson Kundig İmzalı LeBron James İnovasyon Merkezi

Oregon’da bulunan Nike kampüsünün içerisinde Seattle merkezli mimarlık ofisi Olson Kundig tarafından tasarlanan büyük, metal kaplı binanın içerisinde tam boyutlu bir basketbol sahası ve 200 metrelik bir parkur yer alıyor.

LeBron James İnovasyon Merkezi, Oregon, Beaverton’daki 300 dönümlük Nike Dünya Genel Merkezi’nin bir parçası. Yeni tesis, adını 2003’ten beri Nike’a bağlı olan basketbol yıldızı LeBron James’ten almış.

Nike’ın Beaverton, Oregon’daki kampüsündeki LeBron James İnovasyon Merkezi, antrenman koşuları için kullanılan bir rampa içeriyor.

69.677 metrekarelik alanı kapsayan geniş binada ofisler, tasarım stüdyoları ve sporcuların performansıyla ilgili verilerin toplandığı ve analiz edildiği Nike Spor Araştırma Laboratuvarı da bulunuyor.

Kabaca dikdörtgen planlı, dört katlı bina siyah çelik hasır ve altın boyalı sac olmak üzere iki kat kaplamaya sahip.

Binanın güney ucunda, üst kısım alt seviye üzerinde konsollar oluşturulmuş. Ekip, aşağıdan görülebilen özellikle ağır bir yüke sahip bir zemini desteklemeye yardımcı olan bir levha türü kullanmış.

Binanın yanında, Nike’ın kampüsündeki antrenmanlar için kullanılan, 15 derece eğimli, 152 metre uzunluğunda bir rampa yer alıyor.

Binadaki birkaç girişten ilki, LeBron James markalı ayakkabıların sergilendiği, ayakkabı kutusu şeklindeki bir alana açılıyor.

Birinci, ikinci ve üçüncü katlarda çalışma alanları, toplantı odaları, tasarım stüdyoları ve sosyal alanlar bulunuyor. Binanın merkezinde ise 28 metrelik yüksekliğe sahip bir atriyum yer alıyor.

Merkezin İç yüzeylerinde beton döşeme, metal korkuluklar ve ahşap aksan kullanılmış. Tesiste çeşitli renkli duvar resimlerine de yer verilmiş.

Merkezin içerisinde bulunan laboratuvar bölümü, tam boyutlu bir basketbol sahası, 200 metrelik bir dayanıklılık parkuru, 100 metrelik bir koşu sahası ve bir suni çim antrenman sahasından oluşuyor.

Laboratuvarın eğimli tavanı, en yüksek noktasında 15 metre yüksekliğe sahip olacak şekilde tasarlanmış.

Laboratuvar ayrıca çeşitli hava koşullarını taklit eden dört iklim odasına sahip.

Bina, su tasarruflu armatürler ve 900’den fazla çatı güneş paneli dahil olmak üzere bir dizi sürdürülebilir özelliğe sahip. Araştırma laboratuvarının içindeki zemin, Nike Grind geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış.

Etiketler

Bir cevap yazın