Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeniden Yapılacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yıkılarak yeniden yapılacağını söyledi. Bin yataklı yeni hastanenin inşaatına Nisan ayında başlanacak.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Vali Mutlu, burada yaptığı açıklamada, yeni hastanenin yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet vereceğini ifade etti. Yeni hastanenin olası bir depremin ardından kesintisiz hizmet verebilecek şekilde yalıtımlı olarak yapılacağını vurgulayan Mutlu, “Hastanenin tüm odaları Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta yatağı tanımına uygun olacak. Odalar, içerisinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.” diye konuştu.

2013 yılı içerisinde sağlıkta önemli adımlar atılacağını da hatırlatan Vali Mutlu, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin İSMEP kapsamında yeniden yapılacağını, Marmara Başıbüyük Hastanesi ile birlikte toplam 5 hastane kampüsünde 923 bin metrekare alanda 3 bin 736 yatak sayısına ulaşılacağını dile getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın