Öğrenciler Tasarladı, Mobilya Devleri Üretti

Yetenekli tasarımcıların parlak fikirlerine hayat veren 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'nda heyecan dorukta.

Ödül töreni Aralık ayında yapılacak yarışma, ödüllü tasarımların mobilya sektörünün dev markaları tarafından üretime alınması ile Türkiye’de ilke imza atıyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) düzenlediği 7. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda derece alan tasarımlar, Aralık 2011’de düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak. Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin birbirinden farklı tasarımlarının ödüllendirildiği ve üretildiği yarışma ile genç yetenekler henüz öğrencilik yıllarında teşvik edilecek.

Yarışmada dereceye giren 12 tasarım, MOSDER üyesi sektör öncüsü şirketler Alfemo, Bellona, Cardin, İpek, İstikbal, NDesign, Saloni, Serhat ve Yataş tarafından üretilecek. Üretilen mobilyalar arasında yapılacak elemenin ardından birinciliğe hak kazananlar, ödül töreninde açıklanacak. Üretilen ödüllü tasarımlar, iki gün boyunca sergilenerek, mobilya sektörüne ilgi duyan herkesin beğenisine sunulacak.

Genç tasarımcılara destek sürüyor
Gelenekselleşen yarışma ile üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık Bölümü öğrencileri yeteneklerini ortaya koyarak, mobilya sektörüne adım atma fırsatı yakalayacak.

Yarışma kategorileri, Oturma-Dinlenme, Depolama – Koruma – Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi (Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.), Uyuma ve Genç mobilya başlıklarından oluşuyor. Yarışmada yer alan “Engelliler/Özürlüler için Ev Mobilyası Tasarımı” ise engellilerin ev yaşamını kolaylaştıracak tasarımları gözler önüne serecek.

Yarışmada ödül alan isimler para ödülü, iş ve staj olanakları, tasarımların tescil hakları korunması, yurtdışı fuarlara katılım ve İMOB’da özel alanda ürün sergileme gibi fırsatlar yakalayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın