Öğrenci Fikir Yarışması Sonuçlandı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarlık Fakültesinde okuyan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen; kent planlamasında ıslak hacimli mekânlar ve yapılara özgün tasarımlar yarışmasının sonuçlandığını söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ” Mimarlık Fakültesinde okuyan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen; kent planlamasında ıslak hacimli mekânlar ve yapılara özgün tasarımlar yarışması sonuçlandırıldı. Yarışmaya katılan tüm eser sahiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“YARIŞMA SONUCUNDA ESERLERLE İLE SERGİ AÇILACAK”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mimarlar Odası ile birlikte mimar öğrencilere yönelik fikir ve tasarım yarışması düzenlediklerini hatırlatarak bildirdi. Mesleki oda, dernek ve vakıflar ile her zaman işbirliği içerisinde çalışarak projeler ürettikleıini ve sonuçta bunların Kayseri hizmet olarak yansıdığını kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimarlar odası işbirliği ile mimar öğrencilere yönelik özgün tasarım yarışması düzenlediklerini ve bu yanmaya katılan eserler jüri üyelerince tek tek incelendiğini ve sonuçlandırıldığını belirtti.

“ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU”

Tasarım ve fikir yarışmasına yoğun ilgi gösterildiğini Kayseri Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik yarışmada dereceye giren eserlerin ödüllendirildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak surdan söyledi: “Melikgazi Belediyesi işbirliği, koordinasyon ve ekip çalışmasına büyük önem vermektedir. Çalışma ve yatırımlarda kamu kurum ve kuruluşlar ile özellikle mesleki oda ve demekler ile ortak çalışmaktadır. Bir bakıma yatırım ve hizmetlerde danışman olarak bu kurumlan görmektedir. Sonuçta örnek belediye yatırımlan olarak ülke çapında bir belediye modeli oluşmuştur. Yani Kayserimiz kazanmaktadır. Aynı düşünce ile Kayseri Mimarlar Odası ile ortak bir çalışma yaparak yarışma düzenledik. Amacımız özgün tasarım ve fikirleri ortaya çıkarmak ve bu çalışmalarda sergilenmektir. Nitekim çok sayıda eser yarışmaya iştirak etmiş. Bu da bu tür yarışmaların aslında ihtiyaç duyulduğunun bir kanıtıdır. Belediyenin ayrıca öğrenci, yol gösterici ve eğitici rolü vardır. Bunu en güzel örneğini bu yarışmada sergiledik” dîye konuştu. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, gerçekleştirilen yarışma sonucunda derece girenlere nakit para ile çeşitli ödüller verildiğini, sözlerine ekledi.

Kayseri Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu ise tasarım yanşmalarının mimari proje elde etmedeki önemini ve yerel yönetimlerin bu tip tasarım yarışmalarına öncelik ve önem vermeleri gerektiğini ifade ederek Melikgazi Belediyesinin bu öncü ve işbirliği çalışmasından dolayı yöneticilerini kutladığını söyledi. Dereceye girenlere ödüllerini Melikgazi Belediye Başkam Dr. Memduh Büyükkılıç verdi. Başkan Yarışmaya kanlan eserleri tek tek inceleyerek bilgiler aldı.

  1. Ödül: Melek Enterili – Çağlar İşbilir: 2000 TL
  2. Burhanettin Çavdaroğlu: 1.500 TL
  3. Mehmet Burak Bahçecioğlu: 1000 TL
  1. Mansiyon: Hasan Can Bozuklu
  2. Mansiyon: Lütfü Can Gönen: 500 Tl ödül ile ödüllendirildiler.
Etiketler

Bir yanıt yazın