ODTÜ’den Geçen Yola bir Dava Daha

Mimarlar, ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na dava açacak.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na dava açmaya hazırlanıyor. Şube, üyelerine gönderdiği bilgi notunda “Koruma amaçlı imar planının iptaline ilişkin dava açma kararı alınmıştır, dava açma hazırlığı yapılmaktadır” mesajını iletti.

Büyükşehir Belediyesi’nin olaylı gece baskınıyla uğruna binlerce ağacı kestiği otoyolun planının da içerisinde yer aldığı ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açmaya hazırlanıyor. Otoyol inşaatına ve 18 Ekim günü gece baskınına yönelik de dava açan şube, üyelerine bu konuda bir bilgi notu gönderdi. Bilgi notunda, “Koruma amaçlı imar planının iptaline ilişkin dava açma kararı alınmıştır, dava açma hazırlığı yapılmaktadır” denildi. Daha önce de otoyola ilişkin, yürütmenin durdurulması ve iptali istenilerek dava açıldığı belirtilen bilgi notunda şunlar kaydedildi:

“İzinsiz ağaç kesen, imar kirliğine yol açan, kamu malına zarar veren, koruma amaçlı imar planları olmadan ve koruma komisyonlarından ve ilgili idarelerden izin almadan inşai faaliyete başlayan şirket yetkilileri ile buna göz yuman ve izin veren belediye yetkilileri ve yasadışılığı koruyan emniyet yöneticileri, halka görevinin gerektirdiği ölçünün dışında zor kullanan, yasal gösteri ve yürüyüş hakkını kullanan yurttaşları darp eden, yaralayan güvenlik görevlileri hakkında gereken yasal işlemlerin başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulunduk. Buna göz yuman ve izin veren belediye yetkilileri hakkında; yasadışılığı koruyan emniyet yöneticileri, halka görevinin gerektirdiği ölçünün dışında zor kullanan, yasal gösteri ve yürüyüş hakkını kullanan yurttaşları darp eden, yaralayan güvenlik görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Nihayetinde koruma amaçlı imar planının iptaline ilişkin dava açma kararı alınmıştır, dava açma hazırlığı yapılmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın