ODTÜ’de Ağaçlar için Çadır Nöbeti

Ormandan geçirilmesi planlanan yol için ağaçların kesilecek olmasına tepki gösteren ODTÜ’lüler, inşaatın geçeceği güzergaha nöbet çadırları kurdu. Polisin olay yerine gelmesiyle eylemciler çadırları kaldırdı.

İstanbul Gezi Parkı’ndaki ağaçların sökülmesini engellemek için başlatılan çadır kurma eylemlerinin bir benzeri Ankara’da yaşandı. ODTÜ ormanından geçirilerek Atatürk Bulvarı ile Konya yolunu birbirine bağlaması planlanan bağlantı yoluna, ağaçların kesilmesine neden olacağı için tepki gösteren bir grup, ODTÜ girişine yakın bir noktada direniş çadırları kurdu.

ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ’lü öğrenciler, Anıtpark ve 100. Yıl Forumu üyelerinden oluşan eylemciler, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Kahrolsun bağzı yollar” ve “Mahallemize dokunma” pankartları taşıdı.

Çadırların kurulmasının ardından bir konuşma yapan ODTÜ mezunu Çetin Örgen, 50 yıl önce birçok arkadaşıyla o ağaçları elleriyle diktiklerini ve ağaçların kesilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

‘Ellerimizle diktik’

Önder Erbey de, “Anadolu Bulvarı’ndan Konya yoluna bağlanması planlanan bu yolun gidiş geliş 8 şerit olması planlanıyor. Bu yola ek bağlantı yollarının da yapılacak olduğunu düşünürsek mahallemizden otoban geçecek. Biz mahalle ruhunun halen yaşanmaya devam ettiği 100. Yıl’da bu yolu istemiyoruz. Hem ağaçları hem mahalle kültürünü yok ediyorlar” diye konuştu.

Polis izin vermedi

Çadır eylemcileri iş makinalarının ODTÜ ormanına girmemesi için nöbet tutmayı sürdüreceklerini söyledi. Çadır eylemi yapılırken, viyadük çalışmalarının da devam ettiği görüldü. Çadır eyleminin yapıldığı ODTÜ A4 girişine gelen Çevik Kuvvet polisleri, eylemcilere çadırları kaldırmaları aksi takdirde müdahale edeceklerini söyledi.

Göstericiler ile polis arasında yapılan pazarlık sonrası göstericiler polisin verdiği sürenin dolmasına beş dakika kala çadırları kaldırdı. Çevik Kuvvet ekipleri çadırların kaldırılmasından sonra olay yerinden ayrıldı. Göstericiler ise eyleme çadırsız olarak devam etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın