ODTÜ Yolu Son Aşamada

Başkent Ankara’da Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak olan ve bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen bulvarda sona yaklaşıldı.

Bir kısmı ODTÜ kampüsü içinden geçen ve yapımı esnasında bazı tartışmalara neden olan Ankara’nın yeni bulvarı önemli ölçüde tamamlandı. Bulvarda asfalt seriminin ardından ağaçlandırma çalışmaları da başladı. Proje kapsamında yer alan köprülü kavşak, alt ve üst geçitler ise büyük ölçüde bitirilme aşamasına geldi.

Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak bulvar üzerinde 8 köprülü kavşak, alt ve üst geçit ile bir yaya üst geçidi yer alacak. 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş olmak üzere toplam 8 şerit olacak bulvar, Türkiye için rekor sayılabilecek bir sürede tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bulvarda ağaçlandırma çalışmasının da yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. Ağaçlandırma çalışması kapsamında ODTÜ Yolu’nun ıhlamur ağaçlarıyla donatıldığını bildiren Başkan Gökçek, şunları kaydetti: “ODTÜ Yolu’nda refüje küp formlu 450 adet Ihlamur ağacı dikiliyor. Yan bantlara 500 adet ıhlamur ağacı ile 150 adet akçaağaç ve 50 adet büyük boylu mazının dikimi yapılıyor. Ayrıca yan bant ve yamaçlara mavi ve yeşil renkli 2 bin 500 adet büyük boylu atlas sedirleri dikilirken, 25 bin metrekare hazır çim seriliyor. 70 bin adet ateş dikeni sarı taflan çalı dikim çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bulvar adeta yeşillikler arasından geçen bir duruma bürünecek.”

Başkan Gökçek, ODTÜ Yolu olarak kamuoyunda bilinen ve Anadolu Bulvarı’nın devamı olan 4 kilometrelik yeni bulvarın kısa süre içinde tamamlanarak Başkentlilerin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın