ODTÜ Mimarlık Fakültesi 50. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

Türkiye'nin en köklü mimarlık fakültelerinden birisi olan ODTÜ Mimarlık Fakültesi 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Fakültenin dekanı Ali Cengizkan, mezunlarına özel bir mesaj yayınlayarak onları, mezunlar gününde bir arada olmaları ve MUHALEFET/OPPOSITION temalı MF_OMİM 2013 Sergisi’ne özel posterleri ile katılmaları için davet etti.

“ODTÜ Mimarlık Fakültesi olarak bugüne kadar toplamı 6591’e ulaşan, 3705 mimar, yüksek mimar ve doktora dereceli mimar, 1877 Şehir ve Bölge Plancısı ve Yüksek Lisans ve Doktora dereceli tasarımcıya seslendiğimin bilincindeyim; bunun mutluluğunu taşıyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Bu yıl bu olağanüstü koşullarda “geniş aile” olarak buluşmanın önemine ve yararına inanıyorum. Böylece kurumumuzun önemli varoluş düşüncesi ve duruşunu oluşturan tasarım ve planlamanın bizi biraraya getiren varlığı ve sürdürülebilirliği için önemli bir adımı atmış olacağız. Bu yıl Mezunlar Günümüzü, yalnızca bir zamanlar okuduğumuz ve parçası olduğumuz okulumuzu ve dönem arkadaşlarımızı ziyaret etmek ve onlara bir kez daha kavuşmak için değil, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin 50 yıllık duruşunu da bir kez daha hatırlamak, paylaşmak, anlamı üzerinde durmak ve yaygınlaştırmak için bir fırsat bileceğiz.

Evet, yanlış değil; Mimarlık Fakültemizin 50. Mezuniyet Dönemi’ni hep birlikte kutlayalım; Mimarlık Fakültesi Mezunlar Derneği OMİM’in 10. Kuruluş Yılı’nda hep beraber olalım. Bu iki kutlamanın yanı sırai bu yıl vereceğimiz mezunlarımızla da biraraya gelelim. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz ve bu yıla özgü teması MUHALEFET/OPPOSITION temalı MF_OMİM 2013 Sergisi’ne özel posterlerimizle katılalım.

Hepinizi bekliyoruz.

Saygı ve sevgilerimizle,

ODTÜ Mimarlık Fakültesi adına,

Ali Cengizkan, Dekan”

Etiketler

Bir yanıt yazın