ODTÜ EÜTB-OMSİAD Bekleme Koltuğu Tasarımlarının Altısı Hayata Geçirilecek

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2011-12 güz dönemi, son sınıf stüdyo dersinde OMSİAD (Ofis Mobilyaları Sanayi ve İş Adamları Derneği) ile işbirliği yaparak “Ofis Bekleme Koltuğu” projesini gerçekleştirdi.

38 öğrencinin katıldığı altı hafta süren projenin sonunda 11 OMSİAD üyesi firma, 19 Tasarımın prototipini gerçekleştirdi. 31 Ocak – 4 Şubat arası CNR İstanbul’da düzenlenen Officexpo fuarında bu çalışmanın tüm sonuçları ve gerçekleştirilen prototipler sergilendi. Prototiplere destek veren altı firma, altı öğrenciyle projelerini hayata geçirmek üzere anlaşma imzaladı.

Anlaşma imzalayan öğrenciler ile firmalar ve proje isimleri:

Gökçe Altun – Rapido (Hang-on)
Yasemin Efe – Bamos (Tulip)
Itır Güngör – Casella (Z-Chair)
Gamze İskender – Caris (Genuine ‘ngons)
Göksu Kaçaroğlu – Sempre (Hug)
Ayşe Buse Üstün – Veluna (Choice)

2 Şubat 2012’de fuar kapsamında gerçekleştirilen mobilya sektörünün önde gelen üretici ve tasarımcılarının ve tasarım eğitimcilerinin katıldığı “Türkiye’de tasarlamak” konulu “Tasarım Meydanı” etkinliğinin sonunda imza töreni yapıldı ve tasarım meydanı katılımcılarının oylarıyla 37 proje içinden Gökçe Altun tarafından tasarlanan “Hang-on isimli koltuk tasarımı en beğenilen proje seçildi. Gökçe Altun Nisan ayında Milano Tasarım Haftasına katılması sağlanarak ödüllendiriliyor.

Proje kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın