Ödemiş Kent Meydanı Ulusal Proje Yarışması’na Yönelik Çalışmalar Başladı

Bölgesel kaynaklı haber ajanslarından edindiğimiz bilgiye göre Ödemiş Kent Meydanı Ulusal Proje Yarışması'na yönelik jüri üyeleri çalışmalara başlamış.

Kaynaklara göre, Ödemiş Belediyesi’nin belediye binasını yıkarak yerine oluşturacağı Kent Meydanı için düzenlenen Ulusal Proje Yarışması’nın jürisi iki günlük çalışmanın ardından Birgi’yi dolaşarak incelemelerde bulundular.

Danışma Kurulu başkanlığını ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen’in yaptığı jüride Şehir Plancısı Faruk Göksu, mimarlar Metin Keskin, Necdet Beşhaş, Deniz Dokgöz, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güzin Konuk ve Prof.Dr. Gülşen Özaydın yer alırken, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, teknik danışman Ali Türer, meclis üyeleri Mualla Akgün ve Şevket Hasırcı da danışma kurulunda yer alıyor.

Ödemiş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan Kelesli’nin de eşlik ettiği jüri üyeleri önce Birgi’deki ÇEKÜL Evi’ni ziyaret etti. Burada ÇEKÜL Havza Koordinatörü Emin Başaranbilek ve Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener ile sohbet eden jüri üyeleri Birgi’de yürütülen restorasyon ve sokak sağlıklaştırması projeleri hakkında bilgi aldı. Kent Meydanı Projesi’ne ait yarışmanın Ödemiş’in 2. Ulusal Proje Yarışması olacağını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, “1940’lı yıllarda dönemin Başbakanı Şükrü Saracoğlu’nun katkılarıyla bugünkü Ulus Meydanı’nın projesi de proje yarışması ile belirlenmiş. Bu yarışmanın ardından oluşturacağımız Kent Meydanı için de bir ulusal bazda yarışma düzenledik. İlçemize kazandıracağımız yeni yaşam alanının geniş vadede kullanılabilmesi bizim için önemli. Oluşturduğumuz jüri ile gelecek projeleri değerlendirip Kent Meydanı için en güzel projeyle ilk kazmayı vuracağız” dedi.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın