Ödemiş Kent Meydanı Proje Yarışmasına Görkemli Ödül Töreni

Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Merkezi ve Yakın Çevresi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Projesi'nin ödül töreni tarihi Tayyare Binası'nda gerçekleştirildi.

Törene Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP Ödemiş İlçe Başkanı olan eski belediye başkanı Mehmet Eriş, yarışma jüri başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk, belediye meclisi üyeleri, belediye daire amirleri, oda başkanları ve yarışmaya katılan proje sahipleri katıldı.

Törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin yarışmanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, “89 şartnamenin alındığı, 78 firmanın yer tespitine geldiği ve 34 firmanın proje tesliminde bulunduğu yarışmamız gördüğü ilgi bakımından çok önemli idi. Ödemiş’in bu şekilde ilgi toplaması sevindirici. Jürimiz çok hassas çalıştı. Ortaya çıkan güzel eserleri çok iyi süzdüler. Kazanan proje elbette fikir vermesi açısından ön planda ama hemen uygulanacak diye bir şey yok. Bu proje yıllara yayılarak uygulanabilir. Bu da belediye hizmetlerindeki süreklilik esasına bağlı” dedi.

Jüri başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk ise bu tip yarışmaların kentlere yeni dinamikler kazandırmak açısından son derece önemli olduğunu ve böylesine büyük ölçekte bir yarışma düzenlediği için Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’i kutladığını söyledi.

Konuk, çalışmalar hakkında bilgi vererek, kent merkezlerinin planlı şekilde gelişiminin önemine vurgu yaptı.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Birinci seçilen Devrim Çimen (Ekip başı) (Dr. Mimar), Sertaç Erten (Dr. Şehir Plancısı) ve Enise Burcu Karaçizmeli’den (Y. Peyzaj Mimarı) oluşan ekibin hazırladığı 33 numaralı projeye ödülünü eski belediye başkanlarından mimar Münir Bezmez verdi. İkinci olan proje sahibine ödülünü belediye meclis üyesi ve yüksek mimar Mualla Akgün, üçüncü olan projeye de CHP Ödemiş İlçe Başkanı ve eski belediye başkanlarından Mehmet Eriş takdim etti .

Etiketler

Bir yanıt yazın