ODE Yalıtım, Eskişehir’de Basın ile Bir Araya Geldi

ODE Yalıtım Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, Eskişehir'de basın ile bir araya gelerek su, ısı, ses ve yangın yalıtımı ürün gruplarında dört binden fazla ürün çeşidiyle faaliyet gösteren firmalarının yeni dönem hedeflerini paylaştı.

Yurtiçi ve yurtdışında 200’ü aşan bayi sayısı ve yetmişten fazla ülkeye yaptığı ihracatıyla ODE’nin, 2018’i başarılı bir performansla geçirdiğini söyleyen Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, Ar-Ge’de ulaşmış oldukları hız sayesinde artık pazardan aldıkları yeni ürün talebine çok kısa sürede karşılık verip, bir hafta içinde sıfırdan üretim yaparak ürünü ihraç edebildiklerini kaydetti.

Özdemir, faaliyetlerini küresel bir marka olma vizyonuyla sürdüren ODE Yalıtım’ın yurt içi ve yurt dışında bayi sayısının iki yüzü aştığını ve toplamda 250 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Firmanın Ar-Ge’ye büyük önem verdiğini ve pazarı yakından takip ederek, Ar-Ge çalışmalarını bulundukları pazarların talep ve ihtiyaçlarına göre şekillendirdiklerini açıklayan Özdemir, Eskişehir fabrikasında sektörün en gelişmiş Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olduklarını vurguladı ve yaptıkları çalışmalar ile son olarak bu yıl ODE Alüminyum Folyolu Membran ve ODE Granat Viyadük Membran isimli iki yeni ürün geliştirdiklerini kaydetti.

ODE Alüminyum Folyolu Membran, çatı su yalıtımlarında, baca diplerinde, çatı derelerinde ikinci kat membran olarak kullanılıyor. Üst yüzeyi alüminyum folyo ile kaplanmış olan bu ürün, esnekliği ile tüm detaylara uyum sağlarken, güneş ışınlarını yansıtarak UV dayanımlı çatılar ortaya çıkarıyor. ODE Granat Viyadük Membran ise, viyadükler, köprüler, tüneller ve karayolları inşaatlarında asfalt altında su yalıtım uygulamasında kullanılıyor. Bu ürün, üstüne serilecek asfaltın 140-150 °C’deki sıcaklığına dayanıklı, yüksek sıcaklıklarda akmaya karşı yüksek mukavemete sahip bir ürün.

Bu yıl, Avrupa başta olmak üzere Afrika ve Güney Amerika’da pazarlarımıza yenilerini ekledik. İhracatta en güçlü yanımız, ihracat yaptığımız ülkelerin, membran pazarlarına yönelik olarak talebe özel hızla ürün geliştirebiliyor olmamız. Şu an aralarında Ukrayna, Kuveyt, İngiltere, Sırbistan, Romanya, Katar, Ürdün, Tunus, Bulgaristan gibi ülkelerin bulunduğu 11 ülke için farklı ürünler üzerinde çalışıyoruz, kimini sonlandırdık. Ülkelerin değişik kalınlıklar, farklı kaplamalar gibi aslında yurt içi pazarda olmayan bir takım talepleri olabiliyor. ODE olarak bu taleplerin tümüne yanıt verebilmek odaklı hareket ediyoruz. Örneğin soğuk iklime sahip ülkeler için membranın soğuktaki performansını güçlendiriyoruz. Sıcak ülkeler için ise membranın yüksek sıcaklıktaki dayanımını artıyoruz. Ya da ülkemizde çatı kaplamalarında kırmızı ve yeşil renkli arduaz taşlar kullanılırken, yurtdışında gri ya da beyaz renkli arduazlar tercih edilebiliyor, ona uygun ürün üretiyoruz. Gelen talebe göre üretim yapmak, satış, pazarlama, kalite ve üretim birimlerimiz arasındaki doğru ve etkin bilgi akışından kaynaklanıyor. Bu sayede ilgili pazarlara hızla cevap verebiliyoruz. Çünkü biliyoruz ki global rakiplerle yarıştığımız yurtdışı pazarlarda geç kalma lüksümüz kesinlikle yok.

Global marka hedeflerinde, TURQUALITY’nin büyük rol oynadığını da kaydeden Özdemir, Avrupa ağırlıklı olmak üzere büyümeyi sürdürmenin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. Azerbaycan’daki Caspian Waterfront Mall’dan, Madeira Adası’nda yer alan Ronaldo Müzesi ve Lübnan’ın ilk ulusal bankası FNB Genel Merkez Binası’na kadar, dünyanın dört bir yanında ürünlerinin kulanıldığını aktaran Özdemir, yurt dışı faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini ve geçen yıl kendi rekorlarını kırarak yirmi dört farklı ülkede ziyaretler, fuarlar ve seminerler aracılığı ile faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti.

Uluslararası Üyeliklerle Sektöre Köprü Görevini Üstleniyor

National Insulation Association (NIA), European Industrial Insulation Foundation (EIIF) ve European Waterproofing Association (EWA) üyeliklerinin ardından, son olarak İngiltere merkezli Thermal Insulation Contractors Association’a (TICA) da üye olduklarını belirten Özdemir, bunun gibi uluslararası dernek ve birlik üyelikleriyle hedef pazarları yakından takip etme imkanı bulduklarını ve yurtdışındaki bilgi birikimini, Türkiye’ye taşımakta köprü görevi de üstlendiklerini söyledi.

Ürettiği Tüm Ürünler EPD Belgeli

ODE’nin, Türkiye yalıtım sektöründe Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu yayınlayan ilk firma olduğunu da hatırlatan Özdemir, bu rapor ile firmanın sürdürülebilirlik ve çevre konularında sosyal sorumluluk bilincini şeffaf bir şekilde ortaya koymuş olduğunu belirtti.

Paydaş Paylaşım Platformu ile Tüm Eğitim ve Seminerler Tek Çatı Altında

Bu yılın başında ‘Paydaş Paylaşım Platformu’ adıyla, verdikleri tüm eğitim ve seminerleri tek çatı altında topladıklarını ve sektörlerinde bir ilke daha imza attıklarını aktaran Özdemir, bu platform çatısında yürüttükleri faaliyetlerin, tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

3P çatısı altında yaptığımız farklı seminerlerin kapsamında su yalıtımı uygulamacılarına yönelik Uygulamalı ve Teknik Su Yalıtımı seminerleri de bulunuyor. Bu seminerlerimizle bir yılda 17 ilden 400 uygulamacıya ulaştık. Bu seminerlerde su yalıtımında doğru uygulama yapılmasının altını çiziyoruz. Ayrıca bu çatı altında çalışanlarımıza yaptığımız iç iletişim etkinliklerinin yanında, bayilerimize yönelik de etkinlikler düzenliyoruz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın