Odam ‘Gezi’ Manzaralı Olsun Lütfen!

Gezi Parkı’ndaki eylemler devam ederken Taksim Meydanı’nı ve Gezi Parkı’nı izlemek isteyenler, The Marmara’da şehir manzaralı odalara yerleşti. Otelin deniz manzaralı odalarında boş yer bulunabiliyor ama Gezi manzaralı boş oda kalmadı.

 Taksim’deki Gezi Parkı eylemleri meydandaki The Marmara Oteli’nin de doldurdu. İstanbul’da mesai bitiminden sonra dolan Taksim Meydanı’ndaki gelişmeleri izlemek isteyenler The Marmara Oteli’ndeki “şehir manzaralı” odalara yerleşiyor. Yetkililer, “Olaylardan önce daha çok Boğaz manzaralı odaları tercih eden misafirler, son 5 gündür şehir manzaralı odaları istiyor. Haftasonuna kadar Gezi Parkı’nı gören odalarda yer kalmadı” dedi. İki kişilik Gezi Parkı manzaralı oda fiyatı ise 215 Euro. 

Yabancılar da istiyor

Eylemler için İstanbul’a gelenlerin sayısı artarken, özellikle yabancı basın mensupları bu odaları tercih ediyor. Otelin şehir manzaralı odalarından tüm Taksim Meydanı’nı ve Gezi Parkı’nı görmek mümkün. Diğer odalara göre fiyatların da daha ucuz olduğu bu odalar, eylemlerden önce turistler tarafından çok fazla tercih edilmiyordu. Özellikle yabancı misafirler Boğaz manzaralı odaları istiyordu. Ancak son gelişmeler ve polisin Taksim Meydanı’ndan çekilmesinin ardından şenlik havasının hakim olduğu Gezi Parkı akşam saatlerinde de ilginç gösterilere ev sahipliği yapıyor.

Pankart asılmıştı

The Marmara Oteli’nin şehir manzaralı odaları 4 yıl önce öğrenci protestosuyla gündeme gelmişti. 1977’deki 1 Mayıs kutlamalarını protesto etmek isteyen öğrenciler The Marmara Oteli’ne yerleşerek, en üst katta izinsiz olarak pankart açmışlardı. Rüzgarın etkisiyle bir süre açılamayan pankart yaklaşık 10 dakika sonra alt kattaki otel görevlileri tarafından kesilerek kaldırılmıştı.

Ulaşım sıkıntısı

Taksim çevresindeki otellerde de fiyatların düştüğü belirtiliyor. Turizm şirketleri ve otelciler, turistlerin daha çok İstanbul’daki Sultanahmet merkezli otellere yöneldiğini belirtiyor. Taksim’deki otellere akşamları ulaşımda sıkıntı yaşanıyor.  

 

Etiketler

Bir yanıt yazın