Notre-Dame Ziyaretçi Merkezi Bir Yer Altı Otoparkına İnşa Edilecek

Notre-Dame Ziyaretçi Merkezi Bir Yer Altı Otoparkına İnşa Edilecek

Peyzaj mimarlığı ofis Bureau Bas Smets, Paris'teki Notre-Dame Katedrali’ne bakan meydanı canlandırmaya ve altındaki terk edilmiş yer altı otoparkını Seine Nehri'ne açılan bir ziyaretçi merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor.

Belçikalı ofis Bureau Bas Smets, şehir planlama ofisi GRAU ve mimarlık stüdyosu Neufville-Gayet tarafından yönetilen revizyon, meydanı iyileştirmeyi ve katedrale yeni tesisler eklemeyi amaçlıyor.

Alana inşa edilecek ziyaretçi merkezinin projesi, Notre-Dame katedralinin devam eden restorasyonu ile birlikte Paris belediye başkanı Anne Hidalgo tarafından ortaya atılan bir yarışmanın kazananı. Jüri tarafından seçilen Bas Smets ve ekibinin projesinde Seine Nehri ve doğanın önemli bir yeri var.

Proje kapsamında ekip, katedralin içindeki yer karoları ile aynı boyutta kesilecek taşlarla alanı yeniden kaplayacak. Devreye sokulacak olan yerden soğutma sistemi ile sahanın sıcaklığını sıcak havalarda kontrol altında tutulabilecek.

Yeni ağaçların dikilmesiyle, meydandaki zenginleştirilmiş yeşilliklerden ilave soğutma ve gölgeleme sağlanacak. Bunlar, katedralin manzarasını korumak için sahadaki mevcut ağaçların arkasına yerleştirilecek.

İki büyük merdivenle erişilen merkez, bir resepsiyon alanına ve 1980’lerde çeşitli yerel arkeolojik keşiflerin sergilenmesine olanak sağlayan büyük bir mahzene erişime ev sahipliği yapacak.

Dört metre yüksekliğe ve 60 metre uzunluğa sahip bu alan, aynı zamanda Seine Nehri kıyısına açılan bir iç gezinti yeri olarak hizmet etmeyi amaçlıyor. İçeride, mevcut beton sütunlar, katedralin cephesindeki ve yukarıdaki plazadaki taşları tamamlayan dokulu bir yüzey oluşturmak için kumlanacak.

Çalışmalar, 2025’te tamamlanması beklenen Notre-Dame Katedrali’nin yenilenmesinin ardından başlayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın